Home  |  Kultura  |  Zatvoreni 55. Filmski susreti: Gran pri Naisa pripala Filipu Đuriću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 10. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Zatvoreni 55. Filmski susreti: Gran pri Naisa pripala Filipu Đuriću

55. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma svečano je zatvoren u četvrtak, 15.oktobra, u Gradskoj kući. Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Filipu Đuriću, za ulogu u filmu ,,Moj jutarnji smeh".

Prema odluci žirija, prestižna nagrada koja se dodeljuje za najboljeg glumca na Filmskim susretima,  Gran pri ,,Naisa", dodeljena je Filipu Đuriću za ulogu Dejana u filmu ,,Moj jutarnji smeh", u režiji Marka Đorđevića.

Festivalski žiri  u sastavu predsednice Tijane Pečenčić, članova Feđe Stojanović i Jelene Mile,  tradicionalnu nagradu "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dodelio je Ivani Vuković za ulogu Kaće, u filmu "Moj jutarnji smeh". "Car Konstantin", za najbolju mušku kreaciju pripao je Vladimiru Gvojiću za ulogu u filmu A.S.(25),rediteljke Milene Grujić.

Izuzetnom ženskom ulogom i Poveljom festivala nagrađena je Anja Pavićević, za kreaciju srpske heroine Milice Miletić Tomić u  filmu ,,Ime naroda",  režisera Darka Bojića. Poveljom za mušku ulogu nagrađen je Vojin Ćetković, za tumačenje lika Fukija u filmu ,,Grudi", rediteljke Marije Petrović.

Nagrada za najboljeg stranog glumca pripala je Goranu Bogdanu, za ulogu u filmu ,,Otac", Srđana Golubovića.

Dobitnica nagrade najboljeg debitanta je Mira Janjetović, za ulogu u filmu ,,Asimetrija", rediteljke Maše Nešković. Za epizodnu žensku ulogu nagradu  je dobila  Nina Janković za tumačenje lika Jadranke u filmu ,,Realna priča", Gordana Kičića i filma ,,Vojna akademija 5", Dejana Zečevića. Dobitnikom nagrade za mušku epizodnu ulogu proglašen je Andrija Kuzmanović, za ulogu u filmu ,,Ime naroda", Darka Bajića.

Nakon dodele nagrada i svečanog zatvaranja u holu Gradske kuće, glumci i publika su se preselili u bioskop Cineplexx. Glumci su se poslednji put poklonili pred publikom, a pred kraj večeri prikazana su dva filma van konkurencije ,,Uprkos magli", poslednji film Gorana Paskaljevića i ,,Broj 1", o fudbaleru Draganu Panteliću.

Ovogodišnji Festival, umesto na Letnjoj pozornici, održan je u bioskopu Cineplexx. Glumci su poželeli da idući susret sa publikom bude ponovo na Letnjoj pozornici, što je godinama bila tradicija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage