Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Regionalno takmičenje u igranju Žikinog kola

U subotu, 17. septembra biće održano Regionalno takmičenje u igranju Žikinog kola, sa početkom u 11h u Banovini.

Uzbuđeni smo zbog takmičenja. Nadamo se lepom druženju i možda, još nekoj medalji, kaže Natalija Stojković, koreografkinja  Akademskog folklornog ansambla Oro i dodaje da se u njihovom ansamblu već nalaze dve zlatne i srebre medalje sa takmičenja Zlatno kolce.

Takmičenje organizuju Akademski folklorni ansambl Oro i Studentski kulturni centar. Pobednici reginalnog takmičenja putuju u Novi Sad, 31. oktobra gde će se boriti za prestižnu nagradu Zlazno kolce.

U toku je prijem novih članova u Akademskom folklornom ansamblu Oro. Audicija je otvorena za sve osnovce od 9 godina, srednjoškolce i studente, a prijave su otvorene do kraja oktobra. Svako ko želi da se priključi našoj porodici, da nauči najlepša srpska kola, da se druži i putuje, je dobrodošao, kaže Stojkovićeva.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i  kontrolisanja broja igrača u sali, audicija se ne odražava uživo. Za sve informacije u vezi održavanja proba zainteresovani mogu kontaktirati koreografkinju Nataliju Stojković na broj telefona 0691611102.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage