Home  |  Kultura  |  Predstava Vlast i njena opozicija ove nedelje na repertoaru pozorišta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

19. 10. 2020. Niš

Izvor: Narodno pozorište Niš

Predstava Vlast i njena opozicija ove nedelje na repertoaru pozorišta

U utorak, 20. oktobra, na sceni Narodnog pozorišta, biće izvedena predstava Vlast i njena opozicija, sa početkom u 20h. Istoimena predstava će biti izvedena i u četvrtak.

Predstava Vlast i njena opozicija fokusira  se na političku stvarnost XXI veka, u kome marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare, glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju, navode iz pozorišta. Reč je o komediji sa dozom gorčine koja oslikava našu stvarnost.

Egon Savin, reditelj, o predstavi kaže: Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast! Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja! Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema svakom slabom, neodlučnom i nezaštićenom.

Predstava je rađena po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina. Uloge tumače:  Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Nađa Nedović Tekinder, Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Broj mesta je ograničen, pa je karte neophodno nabaviti ranije. Ulaz na predstavu moguć je samo uz nošenje zaštitne maske.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije