Home  |  Kultura  |  Alisa u zemlji čuda i Zlatokosa na repertoaru Pozorišta lutaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

20. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Alisa u zemlji čuda i Zlatokosa na repertoaru Pozorišta lutaka

Na ovonedeljnom repertoaru Pozorišta lutaka su: Alisa u zemlji čuda, koja će biti izvedena u četvrtak 22. oktobra od 18h i Zlatokosa,u nedelju 25. oktobra od 11:30h.

Alisa u zemlji čuda je priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje u zemlju čudesa i na svom putu sureće razne zanimljive ličnosti poput Belog zeca, Šeširdžie, Crna kraljice, Mačka koji se smeje, blizance Diladija i Diladu, Saridana, Bela kraljicu i mnoge druge.

To je priča o odrastanju i sazrevanju koja podstiče želju za igrom i maštom, ali  ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture, navode iz pozorišta.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Mališani će u nedelju imati priliku da pogledaju još jednu predstavu koja govori o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice, u koju se moglo ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu. Jednoga dana dok je princ jahao šumom, začuo je predivan ženski glas. Prateći ga, stigao je do kule. Kada se uz malo lukavstva popeo do prozora, ugledao je prelepu devojku duge, zlatne kose. Nakon niza komičnih i nežnih momenata, među njima se rodila ljubav.

Divna i dirljiva bajka braće Grim govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi. Slikovita, duhovita, poletna lutkarska igra podseća decu na osnovne ljudske vrednosti i ujedno pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja, navode niški lutkari.

Predstavu je režirala Jelena Đorđević koja i tumači jednu od uloga, a pored nje u predstavi igraju Nataša Ristić, Davorin Dinić i Mladen Milojković.

Nošenje maski u pozorištu je obavezno.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage