Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

22. 10. 2020.

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Počela prva likovna kolonija u Svetosavskom parku

Likovna kolonija u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja umetnika "Car Konstantin", otvorena je u sredu 21.oktobra, po prvi put u parku Svetog Save.

,,Otvaramo vrata jedne nove, nadamo se obostrano uspešne saradnje. Manifestacija, prva takve vrste u Svetosavskom parku, organizuje se u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petka, sa ciljem da postane tradicionalna, rekao je Nebojša Kocić, predsednik Opštine Medijana. Ova opština je umetnicima dodelila materijale za rad na svečanom otvaranju, nakon čega se izložba premestila u park Svetog Save, gde su umetnici počeli da oslikavaju svoje radove na licu mesta.

Iz udruženja umetnika Car Konstantin rekli su da su veoma zadovoljni saradnjom sa ovom opštinom, kao i da očekuju dalju saradnju i uključivanje mladih ljudi, koji ne moraju nužno da budu članovi udruženja. Ovo udruženje postoji 20 godina i ovom prilikom želeli su da podsete ljude da i dalje postoje, rekla je članica udruženja i umetnica Lidija Mina Šarović.

Planirano je petnaestak učesnika na izložbi, među kojima su: Goran Miljković- Pikaso, Boža Milić- Tisin, Bata Anđelković, Slavoljub Todorović-Zorkin, Lidija Mina Šarović, Marina Živković, Sava Mišić, Dunja Ćirić, Bata Marinković, Branislav Milenković i drugi.

Izložba će trajati do petka, 23.oktobra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije