Home  |  Kultura  |  Bioskop  |  Lazar Ristovski predstavlja „Dnevnik masinovođe“ u Kupini!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Bioskop

15. 09. 2016. Niš

Izvor: City radio

Lazar Ristovski predstavlja „Dnevnik masinovođe“ u Kupini!

Renoviranjem bioskop Kupina prerastao je u kulturni centar ! U novoj modernoj sali uživaće ne samo ljubitelji sedme umetnosti, već i publika koja može pratiti predstave, koncerte, stručna predavanja, dečje i druge manifestacije. Bioskop sa najboljim svetskim i evropskim filmovima radi od 15. septembra, a već u nedelju 18. septembra očekuje nas premijera filma „Dnevnik mašinovođe“.

Niš je dobio jedan multifunkcionalni prostor za bolji i prijatniji boravak publike, ali i izvođača. Sala je opremljena najsavremenijom audio i video tehnikom sa digitalnim 3D bioskopom.

Od četvrtka 15. septembra radi bioskop a na repertoaru su najbolji svetski i evropski filmovi. U nedelju 18. septembra od 20 i 30 očekuje nas premijera filma DNEVNIK MAŠINOVOĐE i druženje sa glumačkom ekipom filma, predvođenom Lazarom Ristovskim!

Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana, oslobađa mašinovođe svake odgovornosti. Nevinost za nebrojene žrtve – čini ove masovne ubice grupom ljudi sa posebnim mentalnim i psihološkim profilom.

Ovo je tragično-humorna melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima. Ilija je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov 19-estogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.

Film "Dnevnik mašinovođe" kandidat je Srbije za 89. nagradu "Oskar", u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku. Srpska premijera ovog filma bila je na poslednjim Filmskim susretima u Nišu, a nakon beogradske premijere 14. septembra u Sava Centru, film će moći da vidi bioskopska publika širom Srbije, niška u nedelju, 18. septembra.

Ove nedelje u bioskopu ćete moći da pogledate i neke od filmova: MEHANIČARPITOV ZMAJKO SE BOJI VUKA JOŠKUĆNI LJUBIMCI.

I dalje postoji tzv. „filmski dan“ kada posetioci sve filmove na repertoaru mogu da pogledaju po sniženim cenama. Uskoro će biti dostupan i novi sajt Kupina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije