Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Bioskop

28. 02. 2017.

Izvor: Bioskop "Kupina"

Najbolje sa FEST-a u Kupini!

Od 28. februara do 3. marta glavni kulturni događaj u Nišu biće Kupina FEST! Program FEST-a je širom otvoren za sve kinematografije sveta i pruža jedinstvenu mogućnost uživanja u filmovima koje neće biti dostupni na redovnim bioskopskim reprtoarima. U Kupini uživajte u selekciji od 11 filmova.

Program je 25.02. otvorio dugo očekivani film našeg reditelja Emira Kusturice „Na mlečnom putu” u kojem glavne uloge tumače Monika Beluči i Sloboda Mićalović. Film pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje. 

Film možete pogledati narednih dana od 21h.

Od 28. februara do 9. marta svake večeri od 19h možete pogledati sledeće filmove:

„Noćne zveri”, SAD

Film je „priča unutar priče" koja tokom prvog dela prati Suzan, ženu koja dobija rukopis knjige od svog bivšeg muža, čoveka koga je ostavila dvadeset godina ranije, tražeći njeno mišljenje. Drugi segment prati liniju samog rukopisa pod nazivom Noćne zveri, o čoveku čiji porodični odmor postaje nasilan i smrtonosan.

„Druga strana nade”, Finska

Ovo je priča o ukrštenim putevima finskog putujućeg trgovca i sirijskog izbeglice.

„Ljubav nije stranac”, Grčka

Filmgovori o tri različite priče koje imaju zajednički imenitelj –ljubav, ali i to da je u svakom paru jedan grčki državljanin adrugi stranac. Svaka naracija predstavlja drugu generacijuzaljubljenih u vreme društveno-ekonomskog previranja u južnoj Evropi, da bi se na kraju sve tri priče povezale u jednu. Poputumetničkog dela triptiha, gde je svaka slika naizgled samostalnakompozicija, uticaj filma ogleda se u posmatranju sve tri priče kaoceline. “Ljubav nije stranac” prati likove na njihovom teškomputu do ljubavi. Uprkos surovoj realnosti, Grčka je i dalje zemlja ukojoj postoji istina, lepota i humanost. Mesto gde ljubav možeprocvetati i u mraku.

„Po cenu života”, SAD

Film prati dva brata koji izvršavaju niz pljački kako bi sačuvali porodični ranč koji je pod hipotekom, a porodica u dugovima.

„Džeki”, SAD, Čile, Francuska

Nakon atentata na Džona Kenedija, Prva dama Žaklin Kenedi bori se sa svojom tugom i traumom kako bi povratila svoju veru, utešila decu i definisala istorijsku zaostavštinu svog supruga. Izuzetan u svojoj prodornoj intimnosti i bolan u svojoj tuzi, Džeki je neverovatno sirov portret legendarne američke Prve dame, potresene tragedijom.

„Osnivač”, SAD

Ovo je priča o Reju Krocu, prodavcu koji je inovativni fast fud braće Mek Donalds, pretvorio u jedan od najuspešnijih restoranskih biznisa na svetu – kombinacijom ambicije, upornosti i beskrupuloznosti.

„Rekvijum za gospođu J”, Srbija

Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem.

„Tišina”, SAD, Japan

Zasnovan na istoimenom romanu japanskog autora Šusaku Enda iz 1966. godine, film govori o mladom portugalskom jezuitskom misionaru iz 17. veka, ocu Rodrigezu, koji sa sveštenikom Fransiskom Garpeom putuje u Japan gde je, pod šogunatom Tokugava, zabranjen katolicizam, kao i skoro svi kontakti sa inostranstvom. Tu su oni svedoci progona hrišćana u Japanu, čija vlada želi da očisti zemlju od svih stranih uticaja.

„Trgovački putnik”, Iran, Francuska

Prisiljeni da napuste svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji trenutno priprema uloge u predstavi „Smrt trgovačkog putnika" Artura Milera, unajmljuju stan od jednog od kolega glumaca. Ne znajući da je tu pre njih boravila žena loše reputacije, sa mnogo „klijenata", oni se useljavaju. Lošim sledom događaja, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći dok se Rana kupa sama u kupatilu, a posledice ovog događaja potpuno će poremetiti miran život ovog para.

„Oslobođenje Skoplja”, Makedonija, Hrvatska, Finska

Zoran, osmogodišnjak, junak je ove priče. Kroz njegove oči proživljavamo svu surovost rata, siromaštvo, patnju, razgledamo slike okupiranog Skoplja, grada koji su Nemci, uz pomoć bugarskih saveznika, okupirali 1942. godine.

Istovremeno sa publikom u Beogradu i naši sugrađani uživaće u festivalu koji ima veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.

Cena ulaznice za sve filmove je 260 dinara, a rezervaciju možete izvršiti preko sajta Kupine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije