Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Bioskop

19. 06. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: MCN

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA I OVE GODINE U NIŠU

Tradicionalni Festival evropskog filma održaće se u Nišu od 20. do 23. juna u Oficirskom domu. Ovogodišnju manifestaciju otvoriće španska drama „Prodaće i kišu“ i višestruko nagrađivani kiparski film „Dečak na mostu“. Sve projekcije počinju od 20:30 i 22:30.

Tokom festivala biće prikazano osam filmova iz Francuske, Portugalije, sa Kipra, iz Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije i Španije. Program festivala dostupan je na ovom linku

Festival je ove godine u znaku kulturne baštine, jer je Evropska unija proglasila 2018. Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Kako bi se podstaklo otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine kroz film, moto festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost“.

Festival evropskog filma održava se u organizaciji Niškog kulturnog centra, Francuskog instituta u Nišu, Media i reform centra Niš, i u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije, EU info centrom i EU info kutkom Niš, a u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) i Gradom Nišom.

Ulazak na sve projekcije je slobodan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije