Home  |  Kultura  |  Filmski susreti  |  Još jedan film i kvalitetan prateći program na Filmskim susretima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

18. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Još jedan film i kvalitetan prateći program na Filmskim susretima

Umesto 12, koliko je bilo predviđeno, u takmičarskom delu ovogodišnjih filmskih susreta biće 13 filmova. Naime, uvršten je i film „Vrati se Zone“, nastavak „Zone Zamfirove“. Osim toga, u slučaju lošeg vremena filmovi će biti prikazivani u „Cineplexx-u“, u kome će inače biti prikazivana ostvarenja iz regiona, kažu organizatori.

Film „Vrati se Zone“, koji je inače nastavak „Zone Zamfirove“, ipak će biti prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, kaže direktor festivala i NKC-a, Srđan Savić.  Objašnjava da je postignut dogovor sa producentima filma da bude besplatno prikazan. Podsetimo, ovaj film se nije odmah našao u konkurenciji, s obzirom da su producenti tražili nadoknadu, a prema Zakonu o kinematografiji svi filmovi koji su finansirani iz budžeta ustupaju se festivalima od nacionalnog značaja bez nadoknade.

Član Saveta festivala, Dejan Dabić, kaže da je novina ove godine što je „Cineplexx“ postao partner, pa će u slučaju lošeg vremena filmovi biti prikazivani tamo.

Osim toga biće bogat i prateći program upravo u Cineplexx-u, gde će biti prikazivani filmovi iz regiona, od 25. do 30. avgusta, a neki od njih su „ZG80“, u kome glavnu ulogu tumači Rene Bitorajac, dokumentarni filmovi „Zarobljeno vreme“, „Neželjena baština“.

U Oficirskom domu biće promovisane knjige o glumcima Lazaru Ristovskom, Draganu Nikoliću, i filmu „Enklava“. Biće napravljena izložba fotografija o Sonji Savić i prošlogodišnjim Filmskih susretima, a ispred Oficirskog doma, u bašti biće postavljen „Retro bioskop“, gde će biti prikazivana ostvarenja na 16mm - skom projektoru.

Jedna od novina na Filmskim susretima je i „Na piću sa..“, čime je predviđen razgovor sa glumcima u kafeu kod Letnje pozornice od 25. do 29. avgusta.

Predsednik Saveta festivala i direktor TON-a Uroš Parlić, podsetio je da je rekonstrukcija Letnje pozornice, odnosno postavljanje novih stolica pri kraju, i dodao da će ove godine biti i povećan iznos za nagradu "Grand Prix".

Inače, na ovogodišnjim filmskim susretima će biti prikazano 13 filmova u takmičarskoj konkurenciji i dva gostujuća. Prema najavama organizatora očekuje se i veliki broj glumaca iz regiona, o čemu je City radio već pisao. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije