Home  |  Kultura  |  Filmski susreti  |  „Filmski“ drugo veče: "Santa Maria Della Salute", "Afterparti" i "Vrati se, Zone"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

25. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

„Filmski“ drugo veče: "Santa Maria Della Salute", "Afterparti" i "Vrati se, Zone"

Druge festivalske večeri biće prikazana tri filma. „Santa Maria Della Salute“, u režiji Zdravka Šotre, „Afterparti“, za koga režiju potpisuje Luka Bursać, i drugi deo „Zone Zamfirove“.

Prvi film koji će večeras biti emitovan je „Santa Maria Della Salute“, u režiji Zdravka Šotre. Film prati život čuvenog srpskog pesnika iz doba romantizma, Laze Kostića, koji je imao pedeset godina kada se zaljubio u Lenku Dunđerski koja je u tom trenutku imala samo devetnaest godina. Film prati borbu za njihovu nemoguću ljubav, praćenu stihovima najlepše srpske ljubavne pesme „Santa Maria della Salute“.

Glavnu ulogu u filmu igra Vojin Ćetković, a tu su još i Tamara Aleksić, Aleksandar Đurića, Danijela Mihajlović, Nebojša Ilić, Svetlana Bojković, Aleksandar Berček, Sloboda Mićalović, Miodrag Krstović, Tihomir Stanić, Bogdan Diklić.

Posle ovog, na programu će biti film Afterparti.

Marko – Mare je mladić u kasnim dvadesetim koji i dalje živi sa roditeljima, radi kao barmen u poznatom beogradskom klubu, a mašta da postane glumac. U tome mu pomaže i njegova prijateljica (a povremeno i devojka) Tića, koja radi kao šminkerka na raznim snimanjima. Tića, kao i ostali Maretovi prijatelji i okolina, smatra da je on zvezda. I sam Mare veruje u to. Zato se prijavljuje za kasting…

Film je režirao Luka Bursać, a uloge tumače, Rade Ćosić, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Slobodan Beštić i Lidija Vukićević.

Poslednji film večeras biće Zona Zamfirova - Drugi Deo.

Ovo je priča o dvoje mladih ljudi koji se savladavši sve klasne, socijalne i patrijahalne prepreke nalaze na početku braka. U međuvremenu, čaršija ne skida oči “sa Zone i Maneta” koji uživaju u svojoj ljubavi, jer njihovom braku nedostaje samo jedno – deca! Glavne uloge tumače, Milan Vasić i Brankica Sebastijanović.

Prijatelj festivalskog programa City radija je dm - Tu sam čovek tu kupujem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije