Home  |  Kultura  |  Filmski susreti  |  „Filmski“ 4. veče:“Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” i “Slepi putnik na brodu ludaka”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

27. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

„Filmski“ 4. veče:“Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” i “Slepi putnik na brodu ludaka”

Četvrte festivalske večeri,biće prikazani filmovi „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”, u režiji Srđana Penezića i “Slepi putnik na brodu ludaka”,čiju režiju potpisuje Goran Marković.

Glavnu ulogu u ostvarenju “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”, igra Slavko Štimac, a publika će u nešto više od sat i po vremena moći da uživa u komediji, koju je režirao Srđan Penezić.
    
Dobricu život nikada nije mazio. Još kao beba napušten je od roditelja i bačen na đubrište. Prvih dvadeset i osam godina svog života provodi uglavnom ili u sirotištu ili u zatvoru.

Ipak, da li zato što je prvih par godina svog života proveo sa ljudima koji su ga zaista neizmerno i bespogovorno voleli, ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro.

Pored Slavka Štimca uloge tumače i Hana Selimović, Bogdan Diklić, Helena Jakovljević, Marko Baćović, Miodrag Radovanović, i drugi.

Drugi film “Slepi putnik na brodu ludaka”, čiju režiju potpisuje Goran Marković je neka vrsta „biografske drame“.

Poslednji period života znamenitog srpskog pripovedača Petra Kočića, u duševnoj bolnici na Guberevcu, u okupiranom Beogradu 1915. godine, tema je ovog televizijskog filma, čiji je scenario napisao Vuleta Žurića.

Uloge u filmu tumače Igor Đorđević, Aleksandar Đurica, Aleksandar Srećković, Goran Šušljik, Jelena Đokić, Tihomir Stanić.

Prijatelj festivalskog programa City radija je dm - Tu sam čovek tu kupujem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije