Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

27. 08. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio, foto:Aleksandar Đokić

Nebojša Milovanović - glumac treće festivalske večeri

Glumcima uvek prija nagrada koja dolazi direktno od publike, a publika je za glumca treće festivalske večeri izabrala Nebojšu Milovanovića – junaka filma „Nigde“, koji je na Letnjoj pozornici imao svoju premijeru. U isto vreme, film je gledala i publika u Montrealu.

Nebojša Milovanović, pravo sa scene došao je u naš studio na Letnjoj pozornici vidno uzbuđen noseći i izražavajući jaku emociju, i zbog ličnog doživljaja, ali i zbog publike koja ga je zaustavljala, čestitala mu govoreći: Ovo je umetnost!

"Drago mi je što je ova velika niška publika, koju poznajem još od svojih prvih filmova, imala priliku da vidi u moru raznih filmova, dobrih ali i komercijalnih i jedan ovakav film. Komercijala je postala deo filmske umetnosti, prosto je to sudbina filma, ali da ovakav film koji ne pretenduje na komercijalno, skoro 3 000 ljudi ovako dočeka, to je van svih mojih očekivanja“, rekao nam je Nebojša Milovanović.

Glumac Nebojša Milovanović,  junak filma „Nigde“ preneo je na sve nas svoju jaku emociju nakon što je prvi put u celini pogledao svoj film na velikom platnu.

"Verovatno se ovakva uloga i ovakav film dešavaju jednom u životu, mada znam da će biti još uloga. Ovaj film smo snimali dugo, na raznim lokacijama, sa zaista skromnim sredstvima. Međutim ovaj film izgleda svetski i nije slučajno što je premijera baš večeras u Nišu. Ovo je zreo autorski film baš za filmske sladokusce“, kaže Nebojša.  

Na Nebojšu i njegova osećanja uticala je i reakcija publike, jer nekon filma mnogi su mu prilazli i čestitali, a među njima prišla mu je jedna devojka i rekla: "Sve vreme sam te mrzela, ali na kraju si potpuno razvalio!".

"To je negde i suština. Meni je to i profesor Glušica, koji je direktor fotografije rekao: "Videćeš, zavoleće te u poslednjih 5 minuta filma.Taj čovek koga igram je umetnik, on nije jasan lik, on je čovek umetnik koji sanja jedan život i drugi život. Publika je to prepoznala, jer on tek na kraju objašnjava esenciju filma“, rekao je u otvorenom studiju City radija, Nebojša Milovanović.

Mnogo toga je dragocenog u vezi sa filmom „Nigde“, koji je u Nišu imao svoju premijeru, a u isto vreme prikazan je i u Montrealu.  Nebojša je prezadovoljan radom i saradnjom sa svim članovima ekipe koja je stvorila film „Nigde“, saradnjom sa rediteljem Predragom Velinovićem, koji je skoro 10 godina nosio u sebi ideju o filmu i želeo da baš Nebojša igra u njemu.

Prezadovoljan je i svojom partnerkom u filmu Marijom Bergam, koja nam je  takođe prenela predivnu emociju. Njoj je ovo prva uloga u filmu i beskrajno je uživala. Kako nam je Nebojša otkrio, briljirala je i u glavnoj ulozi u „Senkama nad Balkanom“, a pilot epizodu tog projekta gledaćemo na zatvaranju festivala.

Prijatelj festivalskog programa City radija je dm - Tu sam čovek tu kupujem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije