Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

29. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

„Filmski“ 6. veče: „Kozje uši“ i „Igla ispod praga“

Šeste, pretposlednje večeri Filmskih susreta u Nišu, biće prikazani filmovi, „Kozje Uši“, reditelja Marka Kostića, i „Igla ispod praga“, koga je režirao Ivan Marković.

Pretposlednje večeri Filmskih susreta u Nišu, prvi na repertoaru biće drama - komedija „Kozje uši“.

Glavnu junakinju, koju tumači Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija davne 1968. godine, život je vratio u rodno selo i sada u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, 14.godišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom.

Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume...

Osim Gorice Popović, uloge tumače i Nikola Koja, Milica Spasojević, Slobodan Ćustić, Anđelka Prpić, Branislav Trifunović, Sergej Trifunović.

Drugi film koji će večeras publika moći da vidi je “Igla ispod praga”, čiju režiju potpisuje Ivan Marinović.

Mediteranska komedija u kojoj se otac Petar zameri svojim parohijanima nakon što odbije da učestvuje u njihovoj velikoj prodaji zemlje.

Seljani tada odlučuju da se osvete tako što će sabotirati sahranu pokojne Anđe Tripove, za koju se sumnja da je bila veštica. U nizu Petrovih sučeljavanja sa meštanima, svojom porodicom, i na kraju samim sobom, nastaje sasvim nadrealni haos...

Uloge tumače Nikola Ristanovski, Bogdan Diklić, Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Leon Lučev.   

Prijatelj festivalskog programa City radija je dm - Tu sam čovek tu kupujem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije