Home  |  Kultura  |  Filmski susreti  |  „Žena iz naroda“, Gorica Popović - glumica festivala po odluci publike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Filmski susreti

30. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

„Žena iz naroda“, Gorica Popović - glumica festivala po odluci publike

Niška publika dala je najveći broj glasova Gorici Popović, za glavnu žensku ulogu u filmu „Kozje Uši“. To joj je donelo titulu glumice 6. festivalske večeri ali i celokupnog festivala. Ovaj i film „Igla ispod praga“, sinoć su zatvorili takmičarski deo festivala.

Žena iz naroda, Stojanka, posle odlaska 1968. godine vratila se u svoj kraj, puna tajni, atipična za sredinu, odgaja unuku bez pomoći, ukratko je uloga koju je Gorica Popović tumačila u filmu „Kozje uši“, za šta je od publike nagrađena za glumca festivala.

„Vrlo zahvalna  i veoma zanimljiva uloga, retka na ovim prostorima. Stojanka je čudo od žene, možete svašta da otkrijete i odigrate ulogu. Publika je prepoznala priču iako deluje na prvi pogleda kompikovano, jer je i drama i triler i komedija“,  rekla je Gorica Popović.

Naš gost u otvorenom studiju City radija bio je i Slobodan Ćustić, jedan od aktera u filmu „Kozje uši“.

Ćustić, inače direktor Beogradskog dramskog pozorišta, dodaje da je reč o filmu koji govori o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak u savremenom društvu.

„Film je ostavio lepu mogućnost da svako kroji svoju priču. Jedan od velikih kvaliteta filma je što daje slobodu mišljenja i tumačenja“, kaže Ćustić.

Poslednji film u tamičarskom delu, sinoć je bio „Igla ispod praga“. Jedan od glavnih aktera Bogdan Diklić, u filmu igra Donda, koji na početku filma odaje utisak dobrog čoveka, ali se tokom filma razotkriva u manipulatora koji uopšte ne radi za opšte već lično dobro, kakve srećemo u svakodnevnici. Radnja filma smeštena je u Boki Kotorskoj a za Diklića nije bio problem da se uklopi dijalektom u ulogu.

„Dijalekt je menatlitet, bilo je važno da uđem u mentalitet, imali smo probe, a razgovarao sam i sa meštanima, kada sam imao bilo kakve dileme“, rekao je Diklić.

Inače, intervjue koji su u otvorenom studiju za City radio, dali Gorica Popović, Slobodan Ćustić i Bogdan Diklić, možete da pročitate u našim posebnim vestima o Filmskim susretima.

Prijatelj festivalskog programa City radija je dm - Tu sam čovek tu kupujem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije