Home  |  Kultura  |  Izložbe  |  Tradicionalna izložba „Niški crtež" od četvrtka u Oficirskom domu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

23. 12. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Tradicionalna izložba „Niški crtež" od četvrtka u Oficirskom domu

U četvrtak 24. decembra sa početkom u 12h, biće otvorena izložba „Niški crtež“ u izložbenom prostoru Oficirskog doma.

„Obrađujući ovu temu, umetnici su se koncentrisali na različite segmente svakodnevice od prozaičnih aktivnosti, preko priholoških i mentalnih situacija do odnosa prema prirodi. Radovi govore o stanju u kome se nalazi savremeni čovek ali i o naporima da se odupre nedaćama svakodnevice“ – piše u predgovoru kataloga Sonja Vukašinović.

Crteži su realizovani različitim tehnikama, odišu raznovrsnošću individualnih izraza i stilova iskazanih kroz ekspresivnost poteza, virtuoznost linija, ograničenu primenu boje a na osnovu figurativnog, simboličnog i apstraktnog prikaza ili linearnog rastera.

Tema  izložbe je „Svakodnevica" i čine je radovi 62 umetnika iz Niša, Leskovca, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine.Svako od umetnika je na sebi svojstven način materijalizovao sopstveno viđenje svakodnevnih situacija i stanja kroz koja prolazimo i u kojima živimo.

Izložbu „Niški crtež“  tradicionalna organizuje Galerija savremene likovne umetnosti Niš i ove godine se održava po 25. put. Otvorena je u periodu od 24. do 27. februara. Ulaz je besplatan, a nošenje maski obavezno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije