Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

12. 04. 2013. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u NKC-u

Večeras u 19h, u Galeriji NKC-a, otvoriće se izložba radova studenata slikarskog odseka Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, pod nazivom „Portreti – ogledi o tehnikama crtanja i slikanja“.

Autor postavke je vanredni profesor FU u Nišu, Jadranka Mišić Pejović (53), koja će predstaviti selektovane radove 33 studenta Fakulteta koji se nalaze na različitim nivoima studija.

Ovom prilikom biće izloženi studentski radovi koji su nastajali u okviru predmeta Slikarska tehnologija koji je obavezni i izborni predmet na Studijskom programu – Slikarstvo, Fakulteta umetnosti .

Teorijska znanja o osnovnim svojstvima slikarskih materijala, njihovim izražajnim mogućnostima, optičkim efektima, trajnosti i uticaju na očuvanje autentičnosti umetničkog dela, studenti primenjuju u praksi, između ostalog, slikajući portrete ili autoportrete. 

Tražeći najbolji način da prikažu suštinu predstavljenog (ljudsko biće), zapravo, počinju potragu za sredstvom (bićem materije) pomoću koga će na najbolji način ostvariti svoju nameru.

Izložba se otvara u 19h, a ulaz je besplatan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije