Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izložbe

13. 01. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

“Beogradski atlas Jovana Cvijića“ u niškoj Sinagogi

Rukopisi, fotografije, lični, kao i predmeti primenjene i likovne umetnosti, nameštaj, odlikovanja i diplome Jovana Cvijića samo su deo muzejskog materijala koji će Nišlijama biti predstavljen na izložbi u Sinagogi.

Izložba “Beogradski atlas Jovana Cvijića“ realizovana je i premijerno postavljena u Galeiji SANU u Beogradu, novembra 2015. godine, povodom 150 godina od Cvijićevog rođenja. Autor izložbe je Tatjana Korićanac, kustos Muzeja Jovana Cvijića. Izložba se otvara u ponedeljak, 16. januara, u 18 sati u Galeriji Sinagoga, a na otvaranju će govoriti predsednik SANU akademik Vladimir Kostić.

„Ceo projekat obeležavanja jubileja rođenja naučnika, autora brojnih studija i monografija iz oblasti geografije, geomorfologije, antropologije, koji je obuhvatio međunarodni simpozijum, izdavanje monografije o Jovanu Cvijiću i izložbu, organizovala je Srpska akademija nauka i umetnosti u saradnji sa Geografskim institutom SANU „Jovan Cvijić“ i Muzejem grada Beograda koji brine o Cvijićevoj zaostavštini i njegovoj porodičnoj kući u Beogradu“, kažu u Narodnom muzeju Niš.

Izložbenu postavki čini kompleksan i raznorodan muzejski materijal, eksponati koji su autentični i deo su Legata Jovana Cvijića koji se od 1968. godine nalazi u sastavu Muzeja grada Beograda, rukopisi, prepiska, knjige, fotografije, geografske karte, predmeti primenjene i likovne umetnosti, lični predmeti, nameštaj, odlikovanja i diplome. Galija je otvorena od utorka do petka od 12 do 18 sati, subotom i nedeljom od 10 do 15 časova, ponedeljkom zatvoreno za posetioce. Ulaz slobodan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije