Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

22. 09. 2017. Niš

Autor: Ivana Petrović Izvor: City radio

Jug Srbije peva sa Lenom za bebe

U petak, 22.septembra, sa početkom u 20 h biće održan koncert poznate džez pevačice Lene Kovačević, sa kog će sav prihod biti namenjen kupovini mobilnog inkubatora za bebe sa područja pokrivenih Kliničko bolničkim centrom u Nišu. Iako je prvobitno najavljivana Letnja pozornica, koncert će se zbog lošeg vremena održati u Domu vojske u Nišu.

Tim povodom u City radiju je gostovala Ivana Pavlović, predsednica Rotarakt kluba Niš Centar, koji je inače i organizator ove humanitarne akcije zajedno sa rotari klubovima iz Leskovca, Vranja, Prokuplja i Pirota.

"Niški klinički centar osim Niša pokriva i sve gradove koji ka njemu gravitiraju. Kada nastane potreba, a statistika pokazuje da se na 100 rođenih beba desi da 2 imaju potrebu za transportnim inkubatorom i prevozom do Beograda, dešava se dakle, da nastaje problem jer onda treba odabrati koja će beba otići" - priča Ivana o razlozima za pokretanje akcije.

Reakcija građana je jako dobra, naglašava naša sagovornica, jer kako kaže "građani imaju sluha za ovu priču". Osim građana razumevanje i podršku je pružila i Lena Kovačeviić, koja će sutra i održati koncert kako bi se sredstva prikupila.

Za nabavku inkubatora je potrebno obezbediti oko 13 500 evra. Iako su svesni ne baš sjajne ekonomske situacije organizatori smatraju da cena karte za koncert od 600 dinara nije previsoka.

"Mislimo da je ova cena pristupačna svakom građaninu i verujemo da će biti veliki odziv", naglašava Pavlovićeva.

Ipak svota od milion i po dinara se čini teško dostižnom. Ivana Pavlović objašnjava da su se u akciju uključili mnogi iz 4 grada na jugu Srbije.

"Mi smo zakucali na sva vrata. Obratili smo se niškim ali ne samo niškim privrednicima, javnim preduzećima, imamo odziv privrednika koji su za zaposlene kupovali karte i na taj način pomogli kupovinu ovog transportnog inkubatora".

Ostalo je još malo vremena da se svi koji žele i u mogućnosti su uključe u ovu akciju, kupovinom karte za koncert Lene Kovačević. Da omogućimo novorođenim bebama sa juga Srbije sigurnost. Teško da postoji smisleniji način da se potroši 600 dinara od toga. Jer bebe su naša budućnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije