Home  |  Kultura  |  Koncerti  |  Gitarski mag Vlatko Stefanovski nastupa u Nišu 8 decembra: ”Verujem da će publika biti zadovoljna”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Koncerti

01. 12. 2018. Niš

Gitarski mag Vlatko Stefanovski nastupa u Nišu 8 decembra: ”Verujem da će publika biti zadovoljna”

Proslavljeni makedonski muzičar i jedan od najboljih gitarista sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski, održaće akustični solistički koncert u Nišu. Koncert ce biti održan u subotu, 08. decembra od 20 sati u velikoj sali Doma Vojske. Popularni gitarista, koji je u bivšoj Jugoslaviji, tokom karijere duge više od četiri decenije stekao milionski auditorijum, će ovom prilikom publici predstaviti svoj novi album "Mother tongue". Ovo majstorsko delo Stefanovskog sadrži 10 dragulja, koje je, kako kaže, čuvao u glavi i duši 20 godina.


Vlatko je simbol pristojnijih i ljudskijih vremena, kada smo Leb i sol zajedno kusali, žaleći što ne znamo makedonski, a ipak smo sve razumeli.

“Tih aprilskih i majskih dana, nakon beogradskog koncerta sa Big bendom Slovenske vojske, došao sam kući prilično podignutog raspoloženja, prilično pun raznoraznih emocija i doživljaja i osetio sam trenutak da sada moram snimati”, rekao je kralj žice, i dodao da je neke numere čak snimio iz prve, bez ponavljanja.

Tako je, kaže, snimljena prva numera na albumu – “Bistra voda”.

Čuveni gitarista skromno podseća da dvadesetak godina “sramežljivo svira solo koncerte”, uglavnom po gitarskim festivalima, samo za gitariste, jer je, kaže, to za njih stručna literatura, a za njega avantura.

"Dolazim u Niš prvi put solo, na moju veliku radost, i probaću da to veče pretvorim u svečanost zato što smatram da je ono što imam da ponudim publici - svečanost. Došao sam do tog nivoa da se mogu odvažiti svirati sam. Mislim da sam dovoljno naučio taj zanat i imam dobar ton koji daleko putuje, pa verujem da će publika biti zadovoljna, jer ipak smatram da sam stekao pravo da nakon 40 i više godina bavljenja ovom disciplinom, nakon svih mogućih i nemogućih projekata koje sam radio, napravim ovakav solistički projekat", rekao je priznati gitarista.Pored pesama sa novog albuma, Stefanovski će se na koncertu u Nišu osvrnuti i na svoj rad sa grupom "Leb i sol", tako da sa repertoara neće izostati ni nezaboravni hitovi kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Gipsy song” i druge. 

Ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma Vojske,kao i u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije