Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

10. 08. 2012. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: Nišville jazz festival

EF Septet – spoj iskustva i mladosti

Nišville jazz festival i ove godine predstavlja još jedan odličan sastav iz Turske. U petak, 17. avgusta EF Septet nastupa u glavnom programu, ali će se pre toga predstaviti i publici na Matine stejdžu i Open stejdžu u Tvrđavi.

Pored nastupa u glavnom programu u petak, 17. avgusta EF Septet na Nišvillu slušamo i okviru besplatnih programa. Najpre u četvrtak, 16. avgusta na podnevnoj ceremoniji otvaranja na Matine stejdžu i iste večeri na Open stejdžu u Tvrđavi.

Osavremenjeni zvuk ranog Elingtona

EF septet je karfakterističan spoj iskustva i mladosti.

Lider sastava, čiji su inicijali u nazivu benda, jedan je od najznačajnijih turskih jazz muzučara još od svojih studentskih dana na Berklle akademiji u USA.

Klavirista i kompozitor Emin Findikoglu je uz to i univerzitetski profesor, vlasnik jazz kluba i organizator festivala.

U postavi, čija je specifičnost to da ritam sekciju čine dve mlade dame - su još i Meltem Unel – vokal; Duru Tuna - alt saksofon; Baris Erturk - tenor saksofon; Serhan Erkol - baritone saksofon; Derya Davulcu – bas i Monika Bulanda – bubnjevi.

Ovakvu postavu Findikoglu objašnjava time da se na prvim fotografijama benda Duke Elingtona uočava postava u čijoj su duvačkoj liniji samo tri saksofona, dok se repertoarski okvir ponajviše oslanja na atmosferu takođe Elingtonove kompozicije „Kind of Dukish“.

EF septet se trudi da sačuva taj duh i zvuk, što je dodatno obogaćeno prikjučivanjem mlade pevačice Meltem Unel čiji vokal pokriva stilove od Nine Simon do Pola Sajmona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije