Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

24. 04. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio, Nišville

Nišville jazz festival prinuđen da odustane od besplatnog programa

Ukida se Šabanov stejdž!

Nišville jazz festival ove godine ne organizuje besplatni uvodni program – mini festival „Prijatelji Šabanu“. Razlog je apsolutna nezainteresovanost sponzora i donatora, kaže direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Nišville džez festival prinuđen je da odustane od besplatnog programa na River stejdžu, koji je prethodnih godina bio uvertira za festival džeza u Nišu.

Direktor festivala Ivan Blagojević podseća da je Nišville prošle godine napravio značajan gubitak organizacijom dvodnevnog festivala posvećenom kralju romske muzike u amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću.

Ove godine Nišville ima ozbiljnih problema sa prikupljanjem sredstava, jer je ugovorena tek jedna trećina budžeta, a uplaćeno svega milion dinara, pa festival više ne može da se upušta u rizik da ovaj program organizuje iz sopstvenih sredstava, "jer para trenutno nema ni za kupovinu avio karata za učesnike glavnog programa".

Ni jedna nevladina organizacija, a ni grad nisu pokazali interesovanje da ova značajna umetničko turistička manifestacija opstane, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

"Nišville je ove godine, po savetu gradonačelnika, konkurisao projektom za sredstva Uprave za privredu i održivi razvoj, ali je naišao na nepremostivu prepreku, odnosno na Zakon o javnim nabavkama, koji predviđa minimum tri ponude za svakog izvođača - koji po logici stvari, zastupa samo jedan menadžment", navodi se u saopštenju.

Inače, ranije je planirano da ove godine festival na River stejdžu - koji je i svojevrsna promocija tolerancije - traje tri dana: 12, 13. i 14. avgusta uz učešće 9 bendova iz 6 zemalja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije