Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

27. 06. 2017. Niš

Autor: Redakcija, Foto: Nišville Izvor: City radio

Otvoren konkurs za Nišville umetničku kolonizaciju Tvrđave

I ove godine, tokom trajanja Nišville festivala, zainteresovani umetnici imaće priliku da učestvuju na kolonizaciji niške Tvrđave pod nazivom “Art to go jazzy“. Motiv za pokretanje ovog projekta je angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i predstavljanje umetnosti van galerijskog prostora.

Nišville fondacija i Udruženje umetnika ARTEF pozivaju mlade stvaraoce do 36 godina, koji se izražavaju u formi skulpture, slike i crteža, da se prijave na konkurs za učešće na ovogodišnjoj, drugoj, umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave pod nazivom “Art to go jazzy“.

Konkurs je namenjen stvaraocima iz zemlje i inostranstva. jer želimo da na ubedljiv način predstavimo i realizujemo ideju multikulturalnosti, multiuniverzalnosti i multipovezanosti različitih izraza i formi na jednom mestu.  Od naših učesnika očekivaće se da svoje radove prilagode ideji festivala. Tematska odrednica je jazz kao sloboda umetničkog izražavanja, odatle i potiče naziv projekta“, kažu organizatori Nišvila.

Takođe, ohrabreni su i autori koji se izražavaju kroz performans i multimediju da dostave svoje predloge i sugestije.

I ove godine mesto održavanja kolonije biće u trećem koridoru Niške tvrđave ispred izgorelih ateljea. Time nastavljamo borbu za njihovu obnovu, jer od 2003. godine stoje kao ruglo i ružan podsetnik o stavu i načinu na koji se nadležne institucije ophode prema umetnicima, a ovde i autorima sa reputacijom istaknutih umetnika čiji su radovi zajedno sa zidinama izgoreli.

„Motiv za pokretanje ovog projekta je pre svega angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i aktuelizaciju umetnosti kao i predstavljanje umetnosti van galerijskog prostora. Saradnja umetnika okupljenih na jednom mestu rezultirala je i rezultiraće razmenom iskustava, otvorenim raspravama o umetnosti i kulturi danas, o ambijentu i konzumentima kulture, te i o nužnoj potrebi za implementiranje vrhunske umetnosti i kulture u sve pore našeg društva“, dodaju iz organizacije Nišvila.

Konkurs je otvoren  do 20. jula 2017. godine.

Potrebno je dostaviti kratku biografiju sa tri rada iz oblasti crteža, skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu na email adresu: arttogojazzy@gmail.com

Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja jula, na zvaničnom sajtu Nišville festivala www.nisville.com i na zvanićnoj facebook stranici Udruženja umetnika ARTEF www.facebook.com/artef.nis.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije