Home  |  Kultura  |  Nišville  |  Autori “Marvela” i Dilan Doga” na “Striporami” Nišvilla
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

24. 07. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Nišville jazz festival

Autori “Marvela” i Dilan Doga” na “Striporami” Nišvilla

“Striporama 2017”, novo izdanje festivala stripa, ilustracije i pop kulture, održaće se od 10. do 13. avgusta u Tvrđavi u organizaciji “Nišville Jazz Festivala” i striparnice “Južni Darkvud”. Festival stripa biće posvećen obeležavanju 30. godišnjice od izlaska prvog broja stripa “Dilan Dog” u Srbiji.

Gost festivala će biti glavni urednik izdanja “Dilana Doga” Roberto Rekjoni. Njemu će se pridružiti i urednici srpskog izdanja - Marko Šelić Marčelo i Dušan Mladenović iz izdavačke kuće “Veseli četvrtak”, koja će za ovu priliku objaviti knjigu posvećenu Dilanu Dogu. 

Gosti “Striporame” će i ove godine predstavljati najuticajnije škole stripa - američku, francusku, italijansku i japansku.

Na spisku gostiju festivala biće još jedna zvezda italijanskog stripa - Emiliano Mamukari, crtač Dilana Doga i koautor strip serijala “Siročad”. 

Tu će biti i Bojan Vukić, uzdanica francuskog strip giganta Delcourt, Igor Kordej, jedan od najcenjenjih i najangažovanijih evropskih strip crtača u ovom trenutku, talenti bugarske strip scene Todor Hristov i Diana Naneva, domaće mlade crtačke snage Velibor Stanojević (Well-Bee), Jelena Đorđević i Jana Adamović, Enis Čišić iz Sarajeva koji je sarađivao sa kućom "Marvel", i ilustratorska legenda "Politikinog Zabavnika" Boban Savić Geto.

“Striporama”, takođe, organizuje i Školu stripa za najmlađe posetioce festivala. Želja organizatora je da se u društvu renomiranih gostiju festivala fanovima, ali i potencijalnim umetnicima, približi najpre svet stripa i ilustracije, a sa njima i pop kulture. 

Striporama" je kombinacija neposrednog kontakta fanova sa omiljenim autorima (potpisivanje portfolija festivala, javni intervjui, izložbe), i umetnika sa njihovim poznatijim kolegama (tribine, radionice, predavanja).

"Striporama" je jedini festival na ovim prostorima koji ima zvanični portfolio, sačinjen od ilustracija gostiju festivala koje su urađene upravo za ovu priliku. Na festivalu će biti održana i berza strip izdanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije