Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nišville

02. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Na ovogodišnjem “Nišvil džez teatru“ 16 predstava

Na ovogodišnjem Nišvil džez teatru biće odigrano 16 predstava, a od toga šest će biti namenjene najmlađima. Prvu predstavu „Gernika“ odigraće teatar „En Vol“ sa Sardinije.

Gosti sa Sardinije igraju predstavu „Gernika“ koja govori o bombardovanju, a koje je nažalost kako kažu akteri predstave postalo svakodnevncia u svetu.

„Gernika je priča o destrukciji a predstava šalje poruku da možemo da budemo zajedno, da budemo povezani, takvu poruku šalje i džez i zbog toga mislim da nam je baš mesto na ovom festivalu“, kaže rediteljka Maria Paola Cordella.

Selektorka festivala Marija Mitić ističe da će građani Niša imati priliku „da vide savremenu scenu, što je na neki način veoma srodno džezu“.

„Ovo je savremeni teatar, koga Nišlije nemaju priliku da vide, imamo goste iz sedam zemalja, ali i iz Beograda, Subotice, naravno tu su i domaćini iz Niša“, kaže Marija Mitić.

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je namera da Nišvil džez teatar bude tradicionalno internacionalnog karaktera.

Inače, predstavnici medija imali su priliku da pogledaju i scenu iz predstave „Gernika“ u Tvrđavi, a najmlađa glumica ima tek dva meseca. Reč je naime o ćerki glumice koja učestvuje u predstavi.

„Gernika“ otvara Nišvil džez teatar u nedelju 6. avgusta u Tvrđavi s početkom od 21 sat.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije