Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

30. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Srpska poezija između stand-up i monodrame

U pratnji benda Orasi, na sceni niškog Narodnog pozorišta u petak biće izvedena gostujuća predstava “Stand down“. Stihove velikih srpskih pesnika, među kojima su Erić, Ršumović, Mika Antić, Dis, Bećković, kazivaće u formi između stand-up i monodrame glumac Nebojša Milovanović.

U petak, 31. marta, od 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, gostuje predstava “Stand down“.

„Stand down sa Nebojšom Milovanovićem je predstava u formi između stand-up i monodrame koja je nastala kao potreba glumca da govori poeziju velikih srpskih pesnika. Nebojša je napravio vreme za sebe i velike srpske pesnike, a u tom vremenu svoju ravnopravnu ulogu ostvaruje i publika. Stand down je najbolja kombinacija njegovih ličnih autoironičnih i duhovitih ispovesti koje sa vrhunskom veštinom povezuje sa temom pesama koje izgovara“, rekli su organizatori.

Pred niškom publikom, na sceni će se naći i bend Orasi, koji je na veoma zanimljiv način uključen u predstavu. Takođe, svako izvođenje ima novog gosta, koje predstavi daje drugi tok i osobenost.

Nebojša Milovanović u ovom specifičnom komadu govori poeziju Brane Petrovića, Dobriće Erića, Ljubivoja Ršumovića, Miroslava Antića, Ljubomira Simovića, Branka Miljkovića, Vladislava Petkovića Disa, Matije Bećkovića, Vita Nikolića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije