Home  |  Kultura  |  Pozorište  |  Niško pozorište otvara sezonu predstavom „Vlast i njena opozicija“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pozorište

03. 10. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Narodno pozorište Niš

Niško pozorište otvara sezonu predstavom „Vlast i njena opozicija“

Premijerom predstave „Vlast i njena opozicija“, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, Narodno pozorište Niš otvara ovogodišnju sezonu. Predstava će premijerno biti izvedena u subotu, 5. oktobra, sa početkom u 20 sati.

Predstava „Vlast i njena opzicija“ nastala je po komadu „PR – potpuno rasulo“, koji je poslednji deo Romčevićeve pozorišne trilogije koju još čine „Laki komad i Paradoks“.

Dok se „Laki komad“ bavio devedesetim godinama, „Paradoks“ vrućim petooktobarskim događajima, “PR“ se fokusira na političku stvarnost XXI veka, gde marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare, glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju.

Zato je u predstavi „Vlast i njena“ opozicija jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe „dostojnu“ opoziciju koju će podržati javno mnjenje. 

S druge strane su slobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. A šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi „Vlast i njena opozicija.“

Pored režije, Egon Savin potpisuje i izbor muzike, a autorsku ekipu čine i Marija Kalabić – scenografija i Biljana Krstić – kostimografija.

U predstavi igraju: Aleksandar Mihailović, Dejan Cicmilović, Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić i Nađa Nedović Tekinder. Prva i druga repriza predstave, zakazane su za 6. i 25. oktobar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije