Home  |  Preporučujemo  |  Specijalizovana škola za učenje nemačkog jezika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporučujemo

27. 08. 2012. Niš

Izvor: Južne vesti

Specijalizovana škola za učenje nemačkog jezika

U Nišu je otvorena škola za učenje nemačkog jezika "Mein und Dein". Polaznicima su ponuđeni kursevi i jezičke radionice gde lako mogu naučiti ovaj jezik, a postoji i poseban kurs za medicinske radnike.

Koliko jezika znaš, toliko vrediš, kaže se u narodu. Izreka se često dokazuje u svakodnevnom životu, što kada odemo u inostranstvo, kada dođu stranci ili korišćenjem društvenih mreža, čitanjem štampe... Engleski se nekako podrazumeva, a dobro je znati još neki pride. Moderni su italijanski, španski, francuski, grčki, turski, ali u poslednje vreme i nemački koji je nekada bio vrlo popularan kod nas.

Nemački je, pre svega, veoma aktuelan kod medicinskih radnika jer veliki broj doktora, sestara i drugih medicinskih radnika odlazi u Nemačku je ova struka veoma tražena.

Mnogima nemački zvuči "grubo" i deluje teško, ali to se samo čini. I nemački može da zvuči zabavno, naročito učenje ovog jezika. U Nišu je otvorena nova škola "Mein und Dein" koja nudi više nivoa kurseva, ali i zanimljive načine učenja nemačkog.

U školi Vas čeka profesor Miladin Živanović koji je završio Germanistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i Hajdelberg kurs za usavršavanje profesora nemačkog jezika. Miladin je bio stipendista na Univerzitetu "Karl Franz" u Gracu i u Rostoku. Ima položene međunarodne ispite ZMP (C1), TestDaF (C1) i Wirtschaftsdeutsch (C2), ali i bogato radno iskustvo.

Da biste se upisali na kurs potrebno je doći lično i u razgovoru sa profesorima će biti utvrđen Vaš nivo znanja i tako bolje pronađen kurs koji Vam najviše odgovara.

Ponuđeni su standardni, intezivni i premium kursevi, a sve zavisi od Vaših potreba, želja i volje da naučite ovaj jezik.

Standardni kurs je umeren i podrazumeva 2 dolaska nedeljno što omogućava postepeno i temeljno otkrivanje nemačkog jezika i kulture.

Intezivni kurs obuhvata 6 nastavnih jedinica nedeljno koje omogućavaju fokusiraniji jezički trening kako bi se postigao brži napredak u učenju.

Premium kursu možete da poboljšate znanje nemačkog i ostvarite što veći napredak u kratkom vremenskom roku jer Vas čeka 10 nastavnih jedinica nedeljno.

Takođe, škola "Mein und Dein" nudi i različite jezičke radionice:

Nemački uz ritam - jezička radionica iz oblasti fonetike je idealna dopuna svim kursevima jezika za sve one koji žele da poboljšaju svoj izgovor. Cilj radionice je približavanje glasovnog sistema nemačkog jezika i uočavanje razlika između srpskog i nemačkog.

Nemački u slikama - jezička radionica konverzacije i proširivanja rečnika otvorena je za polaznike svih nivoa znanja. Na svakom času obrađivaće se jedna slikovna tema koja će biti povod za diskusiju i razgovor.

Nemački na kreativan način - jezička radionica gramatike ima za cilj da učvrsti i produbi već naučeno gradivo na zabavan način.

Nešto što se posebno izdvaja je radionica samo za lekare koji planiraju da nastave studije ili uče praksu u Nemačkoj. Prema statistici, u Nemačkoj je trenutno 150.000 medicinskih radnika. Procene su da će 80.000 sadašnjih radnika u medicini otići u penziju u narednih 10 godina., pa je potražnja za ovim strukama velika. Lekari i medicinske sestre iz Srbije već odlaze u velikom broju na rad u Nemačku, a za one koji bi hteli da nastave kraijeru u ovoj zemlji u školi "Mein und Dein" je organizovan Nemački za lekare.

Nemački za lekare je usko specifična radionica koja će omogućiti studentima medicine i lekarima dodir sa stručnom terminologijom u relativno ranoj fazi učenja nemačkog jezika. Osim analiziranja medicinskih stručnih tekstova  simuliraće se i komunikacijske situacije iz medicinskog svakodnevnog života.

Upis traje do prve nedelje septembra, a kursevi kreću sa radom po formiranju grupe. Maksimalan broj polaznika je 8.

Cene kurseva možete pronaći na Facebook stranici škole.

Škola "Mein und Dein" se nalazi u Episkopskoj 5a u Nišu, a više informacija možete dobiti i pozivom na broj 063/119-40-51.

Komentari (3)

ostavi komentar
uto

14.07.

2020.

Sasa [neregistrovani] u 08:48

Nemacki

Otici da radis negde u inostranstvo tesko je zamisliti ako ne poznajes bar osnovne stvari.Kod sudskog tumaca i prevodioca Jasne Filipovic Bojic sam preveo i overio dokumenta za posao sad cekam da COVID-19 stane pa da putujem.

Odgovori
čet

15.11.

2012.

Miki [neregistrovani] u 15:23

Nemacki jezik

Ja sam isao na kurs nemackog jezika u skoli Kontext u Beogradu i zaista sam bio veoma zadovoljan. http://www.kontext.edu.rs/

Odgovori
uto

09.10.

2012.

Igor [neregistrovani] u 18:36

Nemacki u Nemackoj

Najbolje je ucite nemacki u Nemackoj. Ja sam isao preko agencije Emanera i mnogo sam bolje i brze naucio nego na bilo kom kursu kod nas. http://www.emanera.rs/

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije