Home  |  Preporučujemo  |  Kako danas prodati nekretnine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporučujemo

27. 08. 2017.

Izvor: Dijaspora Online

Kako danas prodati nekretnine

Tržište nekretnina je svakim danom sve veće u svetu, pa tako i kod nas. Kako bi uspešno prodali ili izdali nekretnine koje su u našem posedu, moramo dobro da osmislimo kako da plasiramo svoj proizvod – kuću, stan, poslovni prostor.

Procena vrednosti

Veoma je značajna pravilna procena vrednosti stana ili kuće. Treba uzeti u obzir prosečnu cenu kvadrata stambenog objekta na tom lokalitetu. Vrednost objekta zatim korigovati prema kvalitetu izrade elemenata fasade i enterijera, i u odnosu na stepen amortizacije.

Realna procena vrednosti objektaje je od značaja za dalju komunikaciju sa zainteresovanim strankama, jer sugeriše da će ceo kupo-prodajni posao biti korektno odrađen.

Oglašavanje na internetu

Veoma je bitno dati ponudu u vidu oglasa na dobro posećenim sajtovima. Tu ćemo definisati tip nekretnine, cenu, lokaciju na kojoj se ona nalazi, kao i ono što je u glavnim crtama definiše. Preporučujemo dobro posećene sajtove kao što je Dijaspora Online jer će vaš oglas biti vidljiviji. Na ovom sajtu u kategoriji Nekretnine odaberite podkategoriju koja odgovara vašoj nekretnini. Na sajtu se već nalaze brojnene kretnine u Srbiji, kao i nekretnine u inostranstvu. Ovo povećava šanse da brzo i lako prodate nekretnine.

Takođe je veoma bitno da slike budu jasne i kvalitetne. Slikajte preko dana, u trenutku kada ima najviše dnevne svetlosti. Potrudite se da slike obuhvate što više, kako bi zainteresovale potencijalne kupce. Kada su slike mutne ili objekat se ne vidi lepo, posmatrač oglasa brzo prelazi na sledeći oglas.

Na povećanje vidljivosti vaše nekretnine u velikoj meri utiču i društvene mreže. Pošto je veliki broj ljudi prisutan na društvenim mrežama, od velikog je značaja da se Vaša nekretnina nađe na njima. Ako ste već objavili oglas recimo na Dijaspora oglasima, možete isti taj oglas jednim klikom da podelite na fejsbuku. Takođe možete da pošaljete link oglasa fejsbuk stranici Dijasporaoglasi gde će oni promovisati vaš oglas besplatno.

Pri obilasku objekta potrebno je da istaknemo i sve pogodnosti koje određeni stambeni objekat poseduje – funkcionalnost, energetsku efikasnost, kvalitet izolacije, zidnih, podnih obloga…

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije