Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Radio Luksemburg

15. 06. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Kako je za Radio Luksemburg govorio Nemanja Radulović

Violina je moj život

„Veštac na violini" sa anđeoskom harizmom Nemanja Radulović za Radio Luksemburg govorio je o svom odnosu prema muzici i svom rodnom Nišu. Jedan od najboljih violinista sveta, a sada i počasni doktor Univerziteta u Nišu podelio je sa nama priču o magiji muzike i violine.

Nemanja Radulović bez umetnosti ne bi mogao da živi, ona mu ulepšava realnost koja nekada zna da bude veoma teška. Muzičar kome umetnost nikada nije napor već nešto najlepše na svetu što mu daje ljubav, sigurnost i sreću.

Iako ga svi smatraju svetskom zvezdom, on za sebe kaže da je „samo Nemanja Radulović koji voli ono čime se bavi i koji uživa u svom životu svaki dan“.

„Violina je moja ljubav, moj jezik, kojim mislim da mogu da prenesem drugim ljudima ono što nosim u sebi“, kaže Nemanja.

Ljubav prema muzici ima duboke korene, a zašto je ona postala Nemanjin život zasluge čuva čitava porodica u kojoj su se slušali različiti žanrovi, klasična muzika ali i rok i pop. A ljubav prema violini desila se u Nišu, kada je još bio dečak.

„Kada sam video svoju prvu violinu, ja sam bio toliko impresioniran da sam je okrenuo i poljubio. Ona je za mene bila živo biće, a i danas kada sviram neke druge violine, javlja mi se sećanje na onu moju prvu i pomazim je u sebi. Violina je moj život“, rekao je Nemanja.

Skroman, nežan, učtiv i harizmatičan, srpski virtuoz na violini koji živi u Parizu, jedan je od najpoznatijih svetskih umetnika na ovom instrumentu. Mnogi za njega kažu da je „veštac na violini“, a kada ga upoznate, shvatite da je on jedna nežna umetnička duša sa harizmom na kojoj bi mu svako pozavideo.

Ljubav i sreću koju Nemanja oseća dok svira može osetiti svako ko čuje Nemanju na violini ili ima tu sreću da ga pogleda u oči i porazgovara sa njim.

Virtuoz na violini Nemanja Radulović ima 28 godina i impresivnu karijeru. Održao je preko 1.000 koncerata na svetskoj sceni, sa eminentnim muzičarima. Ne zaboravlja svoje korene ali sebe ipak smatra stanovnikom sveta.

Nemanja je violinu zavoleo sa 7, a prvu nagradu dobio je još kao dečak, kada je imao 10 godina. Nagrade prijaju ali njemu je najvažnije to što se dešava danas – svaki trenutak mu je dragocen i u svakom pronalazi samo ono najlepše što ga čini srećnim.

Sa 14 godina Nemanja Radulović primljen je na prestižni konzervatorijum u Parizu, a Evropska asocijacija umetničkih agenata proglasila ga je 2005. godine "međunarodnim otkrićem godine”.

Nastupao je sa najvećim evropskim, američkim i azijskim orkestrima u čuvenim svetskim dvoranama. Iz Niša je otišao kaže sa prelepim osećanjem, sada i kao počasni doktor Univerziteta, a kada sledeći put bude došao možda svi budemo uživali u njegovoj muzici na koncertu na kojem bi mogao biti gost-domaćin.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage
Radio Luksemburg

Radio Luksemburg nas vraća u vreme kada smo smo bili tinejdžeri. Kako se nekada slušala muzika... Šta slušaju poznati... Neponovljive priče iz veremena našeg odrastanja.