Home  |  Program  |  Emisije  |  Radio Luksemburg  |  “Ako te ne radi – okreneš se i odeš"!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Radio Luksemburg

29. 06. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Kako je Jovan Matić iz Del Arno Benda govorio za Radio Luksemburg

“Ako te ne radi – okreneš se i odeš"!

Kroz svet rege zvuka vodi nas Jovan Matić, jedan od osnivača i pevač prvog i najvećeg rege benda u Srbiji, Del Arno Benda. Jovan se u rege zaljubio na prvo slušanje i shvatio da je to muzika kojom će najbolje i najiskrenije moći da iskaže ono što misli.

Jovan Matić u svet muzike ušao je jako rano i skoro 30 godina profesionalno je vezan za taj svet jer “muzika je nešto što vas jednostavno zakači i ne pušta”, kaže Jovan.

Govoreći o aktuelnoj muzičkoj sceni Jovan Matić kaže da se odavno nije pojavio neko ko bi mogao godinama da zaokuplja pažnju čitave planete, neko čiji se albumi čekaju, a nekada je bilo sasvim drugačije.

Kolekciju ploča Jovan je nasledio od oca, a sam je kao prve kupio dve, možda baš one koje i neki od vas još uvek čuvaju.

“Prvo sam kupio kompilaciju grupe Slade, “Sladest”, sećam se bio je plavi omot. To je glam rock grupa s početka 70-ih. Druga je bila album Stonsa, mislim žuti omot, “Goats Head Soup”, gde je vodeći singl bio Angie. To su prva 2 albuma koja sam lično kupio”, seća se Jovan.

Jovan kaže da je ipak izabrao rege za svoj izraz u muzici jer je to muzika kojom će najbolje i najiskrenije moći da iskaže ono što misli i da te poruke pošalje svima, a šalje ih evo već 27- u godinu.

Svojevremeno Jovan Matić je izjavio da je “naš rege izraz verovanja da budućnost može biti lepša”.

Na sceni se oseća dobro prepoznajući u publici pripadnike različitih generacija, i to ga vrati u prošlost, u vreme kada je i on bio negde u publici a na sceni neko ko je imao šta da kaže, a da dopre do srca.

“Ako te ne radi – okreneš se i odeš! Opstaće oni koji su u stanju da uživo odsviraju i prikažu energiju, to je ono što se očekuje na koncertima”, kaže Jovan.

Da nas u Nišu Del Arno Bend "radi" dokaz su koncerti, sećam se više upečatljivih koncerata, u prepunom parkiću Sveti Sava, u klubu na Pravnom, na Letnjoj pozornici, u dvorištu Banovine...Uz pesme Del Arno Benda u Luksemburgu slušamo i Slade, The Rolling Stones, Bob Marley-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage
Radio Luksemburg

Radio Luksemburg nas vraća u vreme kada smo smo bili tinejdžeri. Kako se nekada slušala muzika... Šta slušaju poznati... Neponovljive priče iz veremena našeg odrastanja.