Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Radio Luksemburg

30. 06. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Kako je Momčilo Bajagić Bajaga govorio za Radio Luksemburg

Poštujem originalni izraz

Od kako je Bajaga, još kao klinac, dobio Tom Džonsa sa obradom pesme "My way", Tom Džons je ostao jedan od njegovih najomiljenijih pevača. Uz kakvu je muziku odrastao, čiji koncert ne bi propustio i šta je to što posebno ceni kod drugih muzičara, govorio je u Radio Luksemburgu City radija Momčilo Bajagić Bajaga.

Mnogima su prve asocijacije na Bajagu originalna postavka Riblje Čorbe, pesma „Kad hodaš”, frontmen Bajage i Instruktora, odličan debi album ”Pozitivna geografija”, autor muzike za film „Ni na nebu, ni na zemlji“, kao i za film „Profesionalac“. 

Verovatno je  omiljen medju zvezdinim navijačima jer im je spevao himnu, sećate se prvi put se čula na utakmici Zvezda – Bajer Leverkuzen. Damama je takodje simpatičan, a mnoge su kao tinejdžerke bile zaljubljene upravo u njega.

 

Kod drugih autora posebno ceni originalni izraz. 

“Eto npr. Džoni Keš i onaj četvorostruki album koji je praktično samo glas i gitara. Ja ne znam da li bih ikog drugog mogao da podnesem preslušavajući 4 albuma, samo glas i gitaru, a kod njega to zvuči fantastično", kaže Bajaga.  

Kada je reč o obradama one treba da se razlikuju od originala.

“Ja volim da se razlikuje od originala, jer ako se ne razlikuje čemu obrada. Ali ne volim kada se pojavi neki novi mladi bend i prva pesma im je obrada nekog drugog benda, zato što mislim da mladi bendovi treba da rade svoje pesme, a posle nekoliko albuma da obrade neke druge. Fantastična obrada je Džoni Keša I hurt myself today od Nine Inch Nails, koja se meni kod  Nine Inch Nails uopšte ne sviđa, ja ne volim takvu vrstu muzike, a kod Džoni Keša mi je stvarno ludilo", rekao je Bajaga za Radio Luksemburg.

Jedan od izvođača uz čiju je muziku odrastao je Dzimi Hendriks i dan danas voli da čuje Little Wing, Purple hase, Voodoo childe, a hronološki na listi muzičara uz koje je odrastao slede Deep Purple, Led Zeppelin i The Beatles. 

Neki Bajagu više vole kao tekstopisca, drugi zaista uživaju u njegovim hitovima i neće propustiti koncert Bajage i Instruktora, kao što sam Bajaga nije mogao da propusti recimo Deep Purple, a ne bi propustio koncert Princa.

Emisiju Radio Luksemburg na City radiju slušajte subotom u 12 i nedeljom u 16 sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage
Radio Luksemburg

Radio Luksemburg nas vraća u vreme kada smo smo bili tinejdžeri. Kako se nekada slušala muzika... Šta slušaju poznati... Neponovljive priče iz veremena našeg odrastanja.