Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Radio Luksemburg

20. 07. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Kako je za Radio Luksemburg govorio Dalibor Marković

Ne mogu da zamislim život bez muzike

Dalibor Marković, profesor teorijskih predmeta u Muzičkoj školi u Nišu i član vokalnog ansambla Konstantin vodio nas je kroz Radio Luksemburg uz domaću i stranu pop i rok muziku uglavnom iz 80-ih, ali nismo zaobišli ni klasičnu muziku kojom se profesionalno bavi.

Dalibor nas je pričom vodio u Muzičku školu, podsetio na muzički život Niša s kraja 80-ih a posebno na uzbudljiv život grada u Dušanovoj ulici, između Imidža, Duge i Piramide.

Bavljenje muzikom u Muzičkoj školi i pevanje u horu, izlasci u Dušanovoj, špartanje od kafića do kafića i sve to najviše do 11 ili 12 sati, samo su neki od utisaka koji su najjači iz srednjoškolskog perioda Dalibora Markovića. A ono što je nit koja sve povezuje je muzika.

„Muzika je deo jednog mog dana. Ne mogu da zamislim život bez muzike, a i tad verovatno sanjam nešto o muzici. Nije mi teško da se setim bilo kog trenutka iz prošlosti jer muzika je ono što ja volim, i da se još koji put rodim, sigurno bi se opet bavio muzikom. Slušam ono što me dotakne, ono što me pokreće“, rekao nam je Dalibor.

Dalibor je član poznatog ansambla Konstantin, koji ove godine u novembru obeležava 5 godina postojanja. Nedavno su se vratili iz Poljske gde su doživeli ovacije i smatraju se ambasadorima kulture koji promovišu i pronose slavu srpske muzike.

Dalibor je ovog leta bio i u Francuskoj gde je kao klavirska podrška pratio hor OŠ Sveti Sava na festivalu u jednom francuskom gradiću na dan kada se obeležava Svetski dan muzike.

Daliboru i Konstantinu želimo puno uspeha na festivalu klapa u Perastu koji ih očekuje krajem jula, a sa kojeg su se do sada uvek vraćali sa nagradama.

Emisiju Radio Luksemburg na City radiju slušajte subotom u 12 i nedeljom u 16 sati.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

20.07.

2013.

Dalibor [neregistrovani] u 12:58

Radio Luksemburg

Hvala za divnu emisiju . . .
Veliki pozdrav celoj ekipi radija od Dalibora i Vokalne grupe Constantine

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage
Radio Luksemburg

Radio Luksemburg nas vraća u vreme kada smo smo bili tinejdžeri. Kako se nekada slušala muzika... Šta slušaju poznati... Neponovljive priče iz veremena našeg odrastanja.