Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Radio Luksemburg

24. 08. 2013. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Kako je za Radio Luksemburg govorio Ivan Jevtović iz DLM-a

Draž je u nastajanju, u neizvesnosti

Prošao je Nišvil, usledili Filmski susreti i to je dovoljan razlog da nam o muzici u Radio Luksemburgu govori i glumac i muzičar, Ivan Jevtović. Tokom nastupa DLM-a na Nišvilu, na ogromno oduševljenje publike harizmatični frontmen, Ivan Jevtović, podizao je atmosferu svojim energičnim nastupom. U Radio Luksemburgu nam govori kako funkcioniše na relaciji gluma-muzika.

Ivan nas vraća pre svega u 80-e, zato što je to vreme njegovog tinejdž doba i rane mladosti, ali ćemo se zbog muzike koju je nasledio i slušao kao klinac vratiti i u koju godinu pre.

Odrastao je u porodici u kojoj je glavni kapital bio 600-700 ploča. Kako su se burazeri odvajali, svako je nosio po jednu petinu, a u toj njegovoj petini našli su se klasika, džez i bluz.

Muzika je Ivanu oduvek bila važna, i ona koju sluša kao i ona koju izvodi, bilo u grupi bilo na pozorišnim daskama.

Potekao je sa Novog Beograda i još tokom srednje škole osetio draž svirke.

„Živeo sam u neko, sada već može da se kaže renesansno doba, kada su na Novom Beogradu postojali neki bendovi. Svirali smo po kraju po nekim garažama i moj prvi scenski život bio je sa bendom. Onda sam ipak odlučio da se bavim glumom, a ovo sa DLM-om mi je bio prirodni povratak na nešto bazično“, rekao je za Radio Luksemburg Ivan Jevtović.

Ivan je donekle ostao veran muzici svoje mladosti, i čuva svoje ploče, ali je uvek bio i ostao otvoren i za nove muzičke pravce. Širok je dijapazon onoga šta sluša, muzika je njegov život i na muzičkoj i na pozorišnoj sceni, a mi saznajemo kako je počeo da sastavlja svoju fonoteku – glumac, ali i pevač grupe DLM Ivan Jevtović.

„Moja prva poča je 4. album Led Zeppelina, koji smo slušali za jednu Novu godinu, i na kojoj su neke čuvene melodije. Prva ploča iz perioda zaljubljivanja bio je prvi album Radiohead“, kaže kroz osmeh Ivan Jevtović.

Ivan je radan i vredan, znatiželjan, vrlo otvoren čovek i jako prijatan sagovornik. A kao tinejdžer bio je „neobuzdan“.

„Ivan je bio i neobuzdan, i nekontrolisan, onako svojeglav, možda čak i nepristojan ponekad, ali na vreme je neke stvari naučio“, rekao nam je za Radio Luksembug frontmen DLM-a.

Pre nego što je postao glumac, Ivan se već uveliko bavio muzikom, ali je kod njega na kraju sve to ispreletano i povezano i u tom smislu on je presrećan, jer zaista radi ono što voli, i glumi i peva.

I u jednom i u drugom poslu kojim se bavi, i u glumi i kod pevanja, Ivan najviše voli sam proces nastajanja lika koji igra , ili šire predstave, a isto je i kada je o snimanju pesme ili spota reč, pa i reklame jer on i to radi. Kasnije, gotov proizvod opet ima svoju draž, ali ono što je u nastajanju i ono što sobom nosi u tim trenucima je Ivanu ono najlepše u svemu što radi.

Porodica mu je svetinja i uvek na prvo mesto stavlja suprugu i ćerku.

Kako je Ivan Jevtović govorio za Radio Luksemburg City radija slušajte na 99,9 FM premijerno u nedelju 25. avgusta od 16 sati, a reprizu u subotu 31. avgusta u podne.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage
Radio Luksemburg

Radio Luksemburg nas vraća u vreme kada smo smo bili tinejdžeri. Kako se nekada slušala muzika... Šta slušaju poznati... Neponovljive priče iz veremena našeg odrastanja.