Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

06. 11. 2014. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Promovisan rad fondacije košarkašice Nataše Kovačević

„Želim da ostanem u sportu“

Devojka sa misijom, uporna, borbena i hrabra košarkašica Nataša Kovačević promovisala je u Nišu fondaciju pod svojim imenom, koja pored promovisanja sporta ima još 3 cilja.

Bivša reprezentativka Srbije u košarci, nakon što joj zbog nesrećnih okolnosti prekinuta košarkaška karijera, nije odustala od svoje prve ljubavi. Ova dvadesetogodišnja devojka nastavila je da neguje svoju ljubav prema sportu kroz humanitarni rad, osnovavši fondaciju Nataše Kovačević.

„Košarka je moja prva ljubav, treniram je od osme godine. Želja mi je da ostanem u sportu, jer sport donosi ono najlepše u životu, iz njega se uče najbolje vrednosti, i čast mi je što sam promoter sporta“, rekla je Nataša Kovačević.

Fondacija Nataše Kovačević nastala je iz želje da se pomogne sportistima i ima 4 osnovna cilja. To su pružanje pomoći u slučaju povreda ili zdravstvenih problema sportistima, pomoć mladim talentima u sportskom razvoju, ali i obrazovanju, kao i promocija sporta. Pored toga misija Fondacije je i edukacija ljudi o važnosti osiguranja, budući da je u Srbiji tek 3 posto osiguranih sportista.

Vedra i optimistična Nataša studira dva fakulteta i fokusirana je da ih završi u roku. Devojka koja bi mogla da posluži kao uzor svim ljudima, bez obzira na starosnu dob, za City radio poručila je mladima da gledaju pozitivno na život, bez osvrtanja na loše trenutke.

„Radite ono što volite, trenirajte ono što volite, uživajte u životu i trudite se da svaki dan iskoristite maksimalno“, savetuje naša košarkašica.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Mađarskoj prošlog septembra, Nataši Kovačević amputirana je leva noga do kolena. Kratku košarkašku karijeru na mestu krila započela je u Partizanu, ali je igrala i u Crvenoj zvezdi.

Rad i misija fondacije Nataše Kovačević, koja je osnovana 13. marta ove godine, predstavljeni su u Nišu 4. novembra, na tribini održanoj u amfiteatru Fakulteta za fizičku kulturu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije