Home  |  Sport  |  Za niške sportske klubove ove godine 203 miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

23. 02. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Za niške sportske klubove ove godine 203 miliona

Sportski klubovi ove godine raspodeliće 203 i po miliona dinara iz gradske kase. Komisija je odabrala 190 programa koji će se finansirati. FK Radnički, koji je označen kao klub od značaja za Grad, kada izađe iz blokade uplatiće se na račun skoro 20 odsto od ukupne sume.

Zahtevi za nerealno mnogo para, programi koje je nemoguće realizovati, ali znatno više kvalitetnih sportskih programa i programa klubova za osobe sa invaliditetom, stigli su ove godine na adresu Komisije zadužene za raspodelu para iz budžeta Grada. Nakon sagledavanja svih 260, finansiraće se 190 koji su zadovoljili kriterijume Komisije.

„Posebna pažnja posvećena je klubovima u kojima treniraju osobe sa invaliditetom. To je važno za sve nas, a njihovi programi su ocenjeni u meri mogućnosti. Naročito je važno bilo odrediti klubove od značaja za naš grad. Tu je najviše fudbalskih klubova. Vodili smo računa o tome da su to sportovi koji imaju razvijenu strukturu, i 5 odnosno 7 nivoa takmičenja“, rekao je Milovan Bratić, predsednik komisije koja je odlučivala o dodeli sredstava klubovima.

Od značaja za Grad proglašeno je 18 klubova. To su: FK Radnički, Omladinski KK Konstantin, Ženski RK Naisa, OK Niš, VK Nais, FK Car Konstantin, Ženski FK Mašinac, Streljački klub Niš 1881, Omladinski FK Sinđelić, Univerzitetski ŽKK Student, Kinezis, TK TAŽ, Plivački klubovi Sveti Nikola i Klub 2005, Klub malog fudbala Kalča, Kajak-kanu klub Gusar, Gimnastički klub Niš i Sportski savez Niš.

Radnički će umanjena sredstva dobiti kada odblokira račun

Radničkom će ove godine biti uplaćeno 39 miliona, što je za 7 manje nego prethodne. Za klub može da bude opredeljeno do 20 odsto tog iznosa. Kako tvrde u Sekretarijatu za sport, to je gotovo maksimum, budući da je ukupna suma za finansiranje 203 miliona dinara, a za jedan klub može da bude opredeljeno do 20 odsto tog iznosa.

„Zakonom o sportu je definisano da klub mora da bude pozitivan što se tiče njegovog računa, kako u momentu potpisivanja ugovora sa Gradom, tako i kada se uplaćuju sredstva. A buduće da je klubu sada račun u negativi, neće moći da bude finansiran dok ne bude odblokiran. Nadamo se da će to biti uskoro, čine se napori“, rekao je Goran Đorđević, ispred niškog sekretarijata za sport.

Inače, Đorđević se pohvalio činjenicom da je Radnički nedavno ponovo dobio od Fudbalskog saveza Srbije dozvolu za registraciju igrača.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije