Home  |  Sport  |  I bez olimpijskog klizališta, devojčica iz Niša treća na Međunarodnom takmičenju u brzom klizanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

06. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio, Klub Oxigen

I bez olimpijskog klizališta, devojčica iz Niša treća na Međunarodnom takmičenju u brzom klizanju

Nišlijka Sofija Rodić, takmičarka kluba Oxigen, zabeležila je prvi plasman na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju na “Alpe Adria Kupu“ održanom u Celju u Sloveniji.

U konkurenciji do 8 godina Sofija je sa takmičarkama iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Mađarske i Bugarske osvojila treće mesto u generalnom plasmanu ove lige u klizanju.

U niški sportski klub Oxigen, gde mališani treniraju klizanje i vožnju rolera, stižu prve medalje na međunarodnim trkama. Takmičarka Sofija Rodić posle kraće sezone klizanja u Nišu, nekoliko treninga na rolerima i samo 4 treninga na Olimpijskom klizalištu u Pioniru sa našom reprezentacijom, uspešno se pripremila za takmičenje u brzom klizanju u Sloveniji.

„Slika sa takmičenja bila je interesantna. Sofija je kao u filmu na trku došla sa klizaljkama za decu na podešavanje, dok su njeni konkurenti iz drugih zemalja imali klizaljke kao sa Olimpijskih igara. Svi su se malo smeškali na sve to, ne očekujući da kada sudija oglasi start, Sofija startovati ubedljivo bolje od svih takmičarki, dok su svi koji su gledali bili poprilično iznenađeni“, objašnjavaju u klibu.

Iako jako mlada, Sofija ima više od 20 medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja roler-sporta u brzinskoj i slalom disciplini.

Ovo je lep početak za klizački sport u gradu ali je i pokazatelj da je Nišu potrebno Olimpijsko klizalište za ozbiljniji napredak klizačkog sporta, kao i poseban kružni teren za Rolere u Čairu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije