Home  |  Sport  |  Memorijal Zorana Miletića, ove godine za izgradnju planinarskog doma “Bojanine Vode”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

17. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Memorijal Zorana Miletića, ove godine za izgradnju planinarskog doma “Bojanine Vode”

Planinarski savez grada Niša u subotu organizuje 15. memorijal Zorana Miletića. Ovaj memorijal specifičan je po tome što će savez ove godine započeti projekat izgradnje planinarskog doma “Bojanine vode”, koji je 2007. godine izgoreo u požaru.

Planinarski savez grada Niša uz podršku grada Niša i Sekretarijata za sport, ove godine obeležiće 15 memorijal Zorana Miletića, s tim što će ovog puta osim na podsećanje na tragično nastradalog velikana srpskog i niškog sporta imati i još jednu ulogu – prikupljanje novca za izgradnju planinarskog doma “Bojanine vode”, koji je 2007. izgoreo u požaru.

Kako nam je rekao Vladislav Cenić iz „Planinarskog saveza grada Niša“, očekuje se oko 200 učesnika iz grada ali nije isključeno da će memorijalu prisustvovati i gosti iz Bugarske.

Sredstva za obnovu, odnosno izgradnju planinarskog doma „Bojanine Vode“ prikupljaće se putem pečatiranih donatorskih kupona, a učesnici će moći da izaberu opcije za učešće na memorijalu i time postanu donator.

Prva opcija je kupovina donatorskog kupona u vrednosti od 400 dinara, a u tu cenu uračunati si prevoz do Bojaninih voda i nazad i besplatan ručak. Druga opcija je kupovina donatorskog kupona po ceni od 200 dinara uz šta je uračunat besplatan ručak. Naravno, uz ove opcije, svako može da donira novac u skladu sa svojim mogućnostima i na razne načine.

Ove godine odabrane su tri staze: Bojanine vode – vrh Trem, Bojanine vode – Sokolov kamen, i Bojanine vode – vrh Mosor.
Za odlazak na Bojanine vode Planinarski savez grada Niša obezbedio je prevoz sa dve lokacije, od 8 sati, ispred Pravnog fakulteta i parkinga ispred muzeja „Ćele kula“. Naravno, učesnici akcije mogu da dođu i sopstvenim prevozom kao i prigradskim autobusom za Gornju studenu koji sa pomoćne autobuske stanice polazi u 7 sati.

Za dodatna obaveštenja svi zainteresovani mogu se obratiti „PK Železničar“, PAK „Mosor“, „PAEK“, i „PD Suva planina“.

Iz Planiraskog saveza grada Niša pozivaju sve ljubitelje boravka u prirodi i ovog sporta, kao i sve ljude dobre volje da se u što većem broju odazovu, jer kako kažu „Niš i Suva planina zaslužuju planinarski dom“.

Cenić ističe da je ovo tek početak prikupljanja sredstava za igradnju planinarskog doma, a da će biti organizovane i brojne akcije, poput koncerata i sličnih manifestacija, kako bi bila prikupljena dovoljna količina novca za izgradnju doma.

Inače, Zoran Miletić jedan je od najvećih sportista ove zemlje, a nastradao je u pokušaju da se popne na najviši vrh sveta, Mont Everest, 2002. godine. Tamo je zauvek i ostao.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije