Home  |  Sport  |  Osmogodišnja džudistkinja Mara zna samo za zlato
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

05. 01. 2018. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Osmogodišnja džudistkinja Mara zna samo za zlato

Osmogodišnja Mara Rašić za samo godinu dana, koliko trenira džudo u klubu „Niš“, zabeležila je neverovatan uspeh: na 7 turnira za prethodnih godinu dana osvojila je 7 medalja i to zlatnih.

A sve je počelo samo da bi Mara pravila društvo svom starijem bratu Pavlu, koji je nešto pre nje krenuo sa treninzima. Onda je prateći treninge poželela i ona da trenira. Kako kaže, dopalo joj se i krenula je sa treninzima ne razmišljajući tada mnogo o takmičenjima i uspesima.

Mara kaže da lako savladava tehnike, iako se ponekad umori ne bi nikad propustila trening. Zavolela je džudo i shvata ga kao veoma značajan sport za razvoj tela, ali i duha. Trenira tri puta nedeljno.

Treninzi su u večernjim terminima, ali za sada sve uspeva da uskladi sa školom.  Mara je odlična učenica  drugog razreda OŠ „Bubanjski Heroji“. Čini joj se čak da sada ima bolju koncentraciju i u školi u kojoj takođe sa lakoćom savladava svoje obaveze.

Sa 7 takmičenja vratila se sa 7 zlatnih medalja, a otišla je kaže samo da učestvuje i pokaže šta je naučila na treninzima.

„Nije mi bilo važno koje ću mesto osvojiti, važno mi je da učestvujem. Od početka sam tako razmišljala. I uvek se iznenadim kada osvojim zlatnu medalju, jer ne očekujem “, rekla je Mara u svom prvom intervjuu  za  City radio.

Iako je baš slavno počela, Mara se ne oseća tako. Kaže da je srećna jer je nagrađena za nešto što je dobro uradila i uvek ima tremu kada se popne na postolje. Srećna je jer shvata da svojim uspehom donosi radost klubu , treneru, a pre svega svojim roditeljima.

Roditelji su pomalo zbunjeni njenim uspehom jer su je na džudo upisali da bi jačala svoje telo, razviljala motoriku, stekla bolju koncentraciju. Čak i kada je trener Maru ocenio kao veoma talentovanu za ovaj sport nisu očekivali sve same zlatne medalje.

Prvu je osvojila u Župskom Aleksandrovcu, jednu u Vrnjačkoj Banji, većinu u Nišu, a dva  zlata donela je sa međunarodnih takmičenja u Bugarskoj.

Ukoliko Mara i dalje bude želela da napreduje i bavi se ovim sportom, oni će je u tome podržati. A za sada Mara ne razmišlja o drugom sportu. Otkrila je džudo i njeno istraživanje tek počinje.

Na tom putu ekipa City radija poželela joj je još mnogo radosnih trenutaka i odličja.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

10.01.

2018.

Saska [neregistrovani] u 11:01

Re:

Bravo Maruska, samo tako nastavi !!!❤❤❤

Odgovori
uto

09.01.

2018.

Tetka [neregistrovani] u 10:22

Tetkina zlato

Tetkina lepotica

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije