Home  |  Sport  |  Lena Petrović - pahuljica koja predivno pleše, uživa u modernom baletu i medaljama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

08. 02. 2018. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Lena Petrović - pahuljica koja predivno pleše, uživa u modernom baletu i medaljama

Talentovana, preslatka, veoma rečita i pametna osmogodišnja balerina Lena Petrović osvojila je do sada 11 medalja, od toga čak 8 zlatnih. Harizmatična i samouverena ispričala nam je zašto je zavolela moderan balet koji trenira više od 4 godine. Objasnila nam je da je to „spoj umetnosti i gimnastike“ koji je zavolela pa se sa dosadašnjih takmičenja uvek vraćala sa nekom od medalja, uglavnom zlatnom.

Drugi joj kažu da je prava „pahuljica koja prelepo igra“, a ona sama uživa u modernom baletu i muzici, treninzima koji mogu biti i naporni i veoma se oseća važnom kada osvoji medalju. Dok nije otkrila izazove modernog baleta, Lena je učila klasičan balet.

„Prvo sam počela da treniram klasičan balet. Pošto sam htela da naučim više o baletu počela sam  da treniram moderan balet,  jer mi se veoma dopao. Kada sam gledala moderan balet uočila sam da se rade različiti i veoma zanimljivi pokreti, dopalo mi se i shvatila sam da se uklapam“, objašnjava nam talentovana mala balerina.

Lena je oduševljena i pokretima, ali i muzikom koja ih prati. Kako sama kaže ne postoji mnogo klubova koji se bave modernim baletom, a i „treba to izdržati“. Nema, kaže Lena, ni mnogo trenera, a ona radi sa nekoliko njih.

„Radim sa različitim trenerima i na svakom treningu je lepo. Družim se sa drugarima, igramo i pratimo muziku“, kaže Lena.

Sa učenjem baleta počela je u Svingu, a nastavila u Extreme dance studiju. Tu je dugo radila sa koreografom Aleksandrom Nikolić, a trenirala je i u Revolution studiju.

Lena ima 8 godina, a sa takmičenjima je počela kao petogodišnjakinja. Takmičenja se organizuju pored Niša, u još nekoliko gradova u Srbiji, a učestvovala je Lena i na takmičenjima u Makedoniji. Takmičila se individualno ali i u grupi.

Do sada je osvojila više medalja: 8 zlatnih, a ima i 2 srebrne i 1 bronzanu medalju.  Zbog toga je kaže kroz osmeh “puna sebe“ i oseća se lepo.

Svima preporučuje moderan balet jer je, kako kaže, veoma uzbudljiv, zanimljiv i lep, ali i koristan za zdravlje, a uz to razvija dobre osobine kod dece, osećaj za fer play i jača takmičarski duh. U okruženju u kom se nalazi Lena uči da se nosi i sa pobedama i sa porazima, što je takođe važno.

Lena je učenica drugog razreda OŠ “Bubanjski heroji”. Ima vremena za sve. Dodatno uči engleski, u školi je odlična učenica, a ne propušta ni druženja sa drugaricama i drugarima iz škole, koje voli da iznenadi poslasticama kada se vrati sa takmičenja.

Sada odmara tokom zimskog raspusta, ali ubrzo je očekuju pripreme za državno prvenstvo, čemu se veoma raduje,  jer na sva takmičenja ide i da se zabavi i da osvoji novu medalju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije