Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

19. 09. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Adrenalin na točkovima - Roler kup 2020

U parku Čair održana je trka u brzinskoj vožnji rolera: Prvenstvo Srbije -Niš 2020. u organizaciji Sportskog kluba Extreme. U trci je učestvovalo oko 40 takmičara koji su bili podeljeni u više starosnih kategorija.

Okupili smo zbog današnje trke, ali naš cilj su pre svega druženje i dobra zabava, a potom i osvajanje nagrada, kaže Eva Adamović trener kluba Extreme. Adamovićeva i je i sama učestvovala u trci u kategoriji seniora i osvojila prvo mesto na šta je jako ponosna.

Prvu kategoriju činila su deca urasta do 6 godina.U ženskoj konkurenciji do 6 godina prva tri mesta osvojile su: Vanja Žikić, Tara Todorović i Nevena Živković, a u muškoj Rodić Mateja i Teodor Čurčijevski, koji su osvojili zlatnu i srebrnu medalju. Najviše mi se dopalo što sam osvojila prvo mesto, rekla je pobednica Vanja Žikić.

U kategoriji 78 godina medalje su pripale Marti Branković, Loli Ignjatović i Nini Stojanović u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Jovanu Ognjanoviću i Lazaru Spasiću koji su osvojili prva dva mesta.  Srebrni sportista, Lazar Spasić, nam je ispričao da mu se najviše dopalo što je na trci učestvovao sa svojim drugarima i da je zadovoljan drugim mestom. Deca starosti do 8 godina vozila su poligon spretnosti i stazu dužine 250 metara, jedan krug.

U kategoriji 910 godina takmičile su se samo devojčice a prva tri mesta zauzele su Darija Antić, Nađa Veeljković i Nikolina Ćirić. U muškoj konkurenciji nije bilo takmičara. Takmičari iz katerorije od 9 -10 godina vozili su dva kruga dužinom staze 500m kao i stazu dužine 1000 m ( 4 kruga).

Sara Stojanović, Ilić Marta i Sara Petrović osvojile su prva tri mesta u kategoriji od 11-12 odina u ženskoj konkurenciji, dok je u uškoj zlatna medalja pripala Marku Stanojeviću. takmičari su vozili stazom dužine 500m ( dva kruga) i 1500m (6 krugova)

U kategoriji 15-18 prvo mesto je zauzela Mitra Branković.U kategoriji seniora prvo mesto je zauzela Eva Adamović kao jedina takmičarka u ženskoj konkurenciji, dok su se u muškoj konkurenciji takmičili Andrija Stojev koji je osvojio zlatnu medalju i Marko Miladinović srebrnu.  Miladinović je izašao da primi nagradu sa sinom, kome je i posvetio medalju, sutradan  možda budućim sportistom.

Trka je bila veoma dobra, družili smo se i dobro zabavili. Zadovoljan sam. Deca su srećna, podelili smo nagrade i diplome, kaže Andrija Stojev član kluba koji je i sam uzeo učešće u trci i okitio se zlatnom medaljom.

Takmičari koji su osvojili neko od prva tri mesta dobili su medalje, a oni koji su se plasirali na 4. 5. i 6. mestu dobili su diplome.

Na trci je učestvovala i jedna trudnica koja je nakon trke izjavila da se odlično oseća i da se nada da će se nakon porođaja ubrzo vratiti vožnji rolerima.

Trka je održana uz pokroviteljstvom Grada Niša i opštine Medijana.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

22.09.

2020.

Posmatrac [neregistrovani] u 22:11

Primedba

Neka pobednik Jovan prizna da je gurnuo Lazara pa je zato pobedio!

Odgovori
ned

20.09.

2020.

Dejan [neregistrovani] u 21:55

Čestitka

Bravo Lakilence!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage