Home  |  Sport  |  Svetsko, a naše - Nišlijka prva na svetskoj listi u tekvondou
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

12. 10. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Svetsko, a naše - Nišlijka prva na svetskoj listi u tekvondou

Najbolja među kadetima u tekvondou i prva na svetskoj listi u tom rangu, Nišlijka Iva Petrović, u Gradskoj kući dobila je naprednu opremu za treniranje.

Predstavnici Tekvondo kluba Asteriks iznedrili su mnoge mlade i uspešne sportiste koji često kući sa različitih takmičenja donose medalje, a najbolja među njima je Iva Petrović, vlasnica je preko 60 medalja sa različitih takmičenja u svetu i Srbiji.

Na državnom prvenstvu u tekvondou sportisti kluba Asteriks osvojili su najviše medalja, a zlatna medalja otišla je u ruke mlade Petrovićeve, koja je takođe i svetski prvak među kadetima.

 

U Gradskoj kući uručena im je oprema u vidu elektronskih kaciga i opreme sa senzorima, koja se za sada koristi u drugim razvijenijim zemljama. ,,Ovo je oprema koju smo viđali samo na takmičenjima. Za mesec i po dana nas očekuje kup u Zagrebu, ja se nadam da će Iva kao i svi njeni drugari iz kluba iskoristiti opremu i doneti evropsku medalju Gradu Nišu, izjavio je trener Tekvondo kluba Asteriks Vladan Nikodijević.

,,Izuzetna mi je čast što sam upoznala mladu sugrađanku Ivu, koja je najbolja kadetkinja tekvondoa na svetu. Zaista smo ponosni kao grad što imamo ovako mladu i talentovanu devojku koja boje Srbije i boje našeg grada predstavlja u svetu, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.


Ove godine imamo još dva mnogo bitna turnira.  Klupsko prvenstvo u Zagrebu i Evropsko kadetsko prvenstvo u Sarajevu i očekujemo medalje sa tih turnira, najavila je Iva Petrović.

Grad je, kako ističe Sotirovski, izdvojio sredstva da bi ona mogla nesmetano da vežba i dodala da je otvoren poziv svim klubovima koji imaju prvake da se javljaju kako bi im obezbedili bolje uslove za dalje usavršavanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage