Home  |  Sport  |  Niški stonoteniseri pokazali dobre rezultate na ekipnom državnom prvenstvu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

02. 11. 2020. Zrenjanin

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Niški stonoteniseri pokazali dobre rezultate na ekipnom državnom prvenstvu Srbije

STK OSI NAIS učestvovao je na ekipnom državnom prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu.Takmičenje se sastojalo iz dva dela, prvo je održano 3. oktobra, a drugo 30. u zrenjaninskoj hali Medison.

Na takmičenju učestvovalo je 12 ekipa, podeljenih u tri kategorije: žene T1-5, muškarci T1-5 i muškarci  T6 -10. Ekipa je imala predstavnike u dve kategorije. Kategoriju T1-5 su činili Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković, a kategoriju T6-10 Bojan Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić i Miloš Tasić.

Obe ekipe osvojile su treće mesto na takmičenju, dok su prvo i drugo pripali klubovima iz Vojvodine. Ekipa u kategoriji T1-5 ostvarila je 7 pobeda i 2 poraza, dok je ekipa u kategoriji T6-10 ostvarila 9 pobeda i 2 poraza.

Ekipe su vodili treneri Vladan Živković i Dušan Anđelković, u saradnji sa glavnim trenerom ekipe Milošem Milenkovićem.

,,Ovo je za nas izuzetan uspeh imajući u vidu sve okolnosti, pre svega smanjen broj treninga zbog virusa COVID-19, takođe i mali broj turnira ove godine. Cilj koji smo imali na početku godine da u obe kategorije budemo u prvih 5 ekipa je ispunjen u potpunosti, a kvalitetnim radom i upornošću došli smo i do dva trofeja”, kažu iz kluba.

Stonoteniseri su još jednom pokazali da i pored toga što nemaju iste uslove kao napredniji klubovi mogu da im stanu na crtu.

,,Treba imati u vidu da su njihovi budžeti značajno veći od budžeta našeg kluba, samim tim imaju i bolje uslove za rad, pre svega imaju veći broj trenera, veći broj priprema, ali i kvalitetniju sportsku opremu i rekvizite,” kažu predstavnici STK OSI NAISA.

Iz kluba optimistično iščekuju i pojedinačno prvenstvo Srbije, koje se održava krajem godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage