Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalni sport

01. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Uspešan početak godine za niške mlade sportiste

Takmičari KBS Naisus, Judo kluba Kinezis i streličarka Milena Cvetković okitili su se sjajnim medaljama sa nekoliko različitih takmičenja, koja su nedavno održana u zemlji i inostranstvu.

Sa tri međunarodna takmičenja u Solunu, Budimpešti i Zagrebu, tri zlatna odličja doneli su Uroš Mitrović, Zoran Radivojević i Damjan Mirčević, dok je Vuk Manić pobedio na Baby kupu.

„Takmičarsku sezonu 2017. godine započeli su Uroš Mitrović u Zagrebu, gde zajedno Zoranom Radivojevićem i Damjanom Mirčevićem osvaja zlatnu medalju na međunarodnom turniru Don Bosko. Put Soluna krenuo je jedino Vuk Manić i pritom bez mnogo muke osvojio najsjajnije odličje na tzv. Baby CUP-u. Nakon ovih uspeha, usledilo je 1. kolo Lige Grada Niša na kome je KBS Naisus bio najuspešniji sa 19 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih medalja“, kažu u klubu.

I oko vrata hrabrih boraca judo kluba Kinezis zasijale su medalje. Sportisti Kinezisa osvojili su 5 bronzanih medalja na prvenstvu Srbije za kadete, koje je održano u Begradu prošlog vikenda.

„Nova generacija takmičara Kinezisa u ovoj uzrasnoj kategoriji je opravdala očekivanja i potvrdila trenerima Nikoli Miloševiću i Nemanji Stankoviću da u Kinezisu stasavaju novi sjajni džudisti. Medalje su osvojili Pavle Krsmanović, Đorđe Stanojević, Milija Krasojević, Uroš Stević i Mila Đorđević“, rekao je za City radio Mateja Cvetković ispred kluba.

Ovu generaciju očekuje, regionalna školska olimpijada, a potom i prvi nastup na međunarodnoj sceni Evropskom kupu u Zagrebu ove godine. Svoju srčanost i kolektivni duh džudisti Kinezisa su najbolje pokazali u trenutku kada se njihov drug i saborac, Igor Nurkić, uhvatio u koštac sa leukemijom.  Nurkić se nedavno vratio sa uspešnog lečenja u Nemačkoj, a sve vreme su ga bodrili njegove drugarice i drugovi iz kluba.

I mlada Nišlijka Milena Cvetković je na 3. kolu strelišta u Beogradu za mlađe juniorke i kadetkinje vazdušnom puškom osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

„Ona je vrlo mlada, ali je ambiciozna, vredna, trenira dobro, tako da smo i očekivali dobre rezultate. Ovo što je postigla potvrđuje da ona može da gađa dobro. Uspela je da sredi i koncentraciju, tehniku i tremu, te je postigla odličan rezultat“, rekla nam je Lidija Mihajlović, Milenin trener.

Pojedinačni sportovi specifični su po tome što pored fizičke iziskuju izuzetnu mentalnu snagu, spremnost, hrabrost, a naši nagrađeni sportisti potvrdili su da poseduju sve ove karakteristike.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije

Najviše komentara