Home  |  Sport  |  Olimpijada  |  Nišlije iskoristile svoju šansu, slede Kragujevčani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Olimpijada

18. 07. 2012. Niš

Izvor: City radio

Nišlije iskoristile svoju šansu, slede Kragujevčani

Nišlije su pretrčale više od 1000 km u takmičenju “Osvoji za svoj grad” koju je organizovao Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije. Građani Niša su kroz biciklizam i trčanje pokušali da pomognu u osvojanju sportske opreme za sve škole u gradu.

Prethodna tri dana, u parku Čair Nišlije su mogle da učestvuju u takmičenju i da se oprobaju u olimpijskim disciplinama.

Potrebno je bilo da takmičari pređu što više kilometara na postavljenim spravama, a pređena kilometraža svakog učesnika sabirala se u zajednički gradski rezultat.

Cilj ovog takmičenja bio je da se promovišu olimpijske vrednosti i da im se približe Olimpijske igre.

Niš je prvi grad koji se takmičio. Takmičari su mogli da se oprobaju u biciklizmu, trčanju ali i veslanju.

Svim takmičarima dodeljeni su simbolični pokloni kao znak zahvalnosti što su učestvovali. Organizatori su nakon završetka takmičenja izjavili da razloga za optimizam ima i da grad ima šansu da postigne uspeh.

Grad Niš podržao je ovo takmičenje i pružio adekvatnu pomoć. Opština Medijana obezbedila je mesto, Elektrodistribucija je potpuno besplatno sprovela struju a policija se tokom takmičenja nalazila u blizini zbog bezbednosti.

Prvobitni plan bio je da se pobedniku takmičenja obezbede sredstva za unapređenje sportskih i rekreativnih kapaciteta, ali na kraju je odlučeno da nagrada bude sportska oprema za sve škole u gradu.

Nakon Niša karavan se seli u Kragujevac, a zatim ide za Suboticu i na kraju za Novi Sad.

Koliko su tačno kilometara prešle Nišlije u ovom nadmetanju i konačni rezultati po gradovima biće poznati na kraju takmičenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije