Home  |  Sport  |  Olimpijada  |  Niški atletičar predstavlja Srbiju na OI u brzom hodanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Olimpijada

26. 07. 2012.

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Niški atletičar predstavlja Srbiju na OI u brzom hodanju

Niš će imati svog predstavnika na OI u Londonu. Atletičar Nenad Filipović predstavljaće Srbiju u brzom hodanju. On se nada da će imati bolji uspeh nego pre 4 godine u Pekingu i da će uspeti da obori svoj lični rekord.

Nenad Filipović, član niškog Martona, predstavljaće Srbiju na 50km dugoj disciplini brzog hodanja u Londonu. Iskustvo je na strani našeg atletičara. Učestvovao je na Olimpijadi u Pekingu gde je postavio lični rekord, učestvovao je na 3 Svetska prvenstva 2007, 2009. i 2011. godine i nekoliko Svetskih i Evropskih kupova.

Pripreme je obavio na Vlasini. Poručuje da je spreman i da je odradio sve ono što je bilo u planu.

Sada će se posvetiti psihičkim pripremama jer disciplina kao što je 50 km je disciplina volje, tako da je psihička priprema podjednako važna kao i fizička.

Nenad Filipović je još prošle godine ispunio normu za OI i upao na budžet OKS.

„Olimpijski komitet me je maksimalno podržao i prošle i ove godine, tako da sa te strane nisam imao problema što se tiče priprema, opreme, vitaminizacije, odlaska na takmičenja. Sve su to oni finansirali“.

Očekivanja su skromna. Prošli Olimpijski ciklus završio je kao 30. od 61 takmičara. Ove godine nada se da može bolje nego tada. Smatra da je nezahvalno pričati o eventualnom plasmanu.

Poručuje da će se fokusirati na obaranje svog rekorda.

Trka u kojoj će Nenad učestvovati počinje za dve i po nedelje, tačnije 11. avgusta, a ostalim Olimpijcima pridružiće se 7. avgusta.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

26.07.

2012.

Insane [neregistrovani] u 17:40

-.-

NIJE NISLIJA !

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije