Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 08. 2014. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: Jugoistok, Južne vesti, City radio

Isključenja dužnika bez obzira na visinu duga za struju

Iz "Jugoistoka" obaveštavaju kupce da su po nalozima "EPS Snabdevanja" pripremljena upozorenja pred isključenje neredovnim platišama.

U isto vreme apeluje se na kupce, da u roku od 15 dana izmire zaostala dugovanja.

"Svi oni koji ne izmire svoj dug za električnu energiju nakon upozorenja, mogu da očekuju dolazak ekipe elektrodistribucije koja će im obustaviti dalju isporuku energije, a time će ti kupci morati, pored uplate duga, plaćati i iznos za ponovno priključenje na mrežu." - saopštavaju iz niške Distribucije.

Visina dugovanja neće imati nikakav uticaj na planirana isključenja.

"Ukoliko neko nije po prethodnom, junskom upozorenju, isplatio celu sumu, neće mu se izdavati novo upozorenje, nego će mu energija biti obustavljena. Dakle, oni potrošači koji su već upozoreni, moraju da izmire i poslednji dinar duga. Moguće je, recimo, da je neko juna dobio upozorenje za dug od 10.000 dinara, u međuvremenu platio 8.000 i da mu sada ekipe iseku struju za dug od 2.000 dinara, jer nije u potpunosti izmirio dug po prethodnom upozorenju – izjavio je za portal "Južne vesti", šef kabineta  direktora "Jugoistoka" Dragoslav Pavlović.

Iz Distribucije takođe upozoravaju građane da posle isključenja ne pribegavaju "samovlasnom priključenju jer će to imati za posledicu pokretanje krivičnih prijava, sudskih postupaka i obračunavanje neovlašćene potrošnje u iznosu od više stotina hiljada dinara."

 

Komentari (3)

ostavi komentar
čet

07.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 21:17

strujni udar

Boze,Boze al su strogi ovi iz ED-a,pa kome to oni prete,koga plase vise,struja treba da bude besplatna,ko neki pomahnitali kerovi,moje zaostale plate su kod drzave pa sto im ne da da prezive?

Odgovori
sre

06.08.

2014.

Srdjan [neregistrovani] u 20:50

A sta..

A sta i kome da iseku ljudi koji rade a ne primaju platu???

Odgovori
sre

06.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:22

struja

Da svako treba da plati svoj racun jeste .... a da drzava mora narodu da obezbedi mogucnost da on zaradi dovoljno da plati racune , i da ti racuni budu umereni i prilagodjeni platama i to se podrazumeva .
nesme nekome da bude majka , drugom maciha !!!!
ljudima sigurno nije drago da NE placaju racune , da se odricudrugih stvari da bi izmirili dugovanja , a drzava golom coveku ovde gura ruke u dzep. i to nesrazmerno, najvecim duznicima oprasta , odugovlaci, a sirotinji silom....

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage