Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 05. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Reakcija NURDOR-a na tekst o humanitarnoj biciklijadi

Nakon teksta o humanitarnoj biciklijadi, koja je u organizaciji učenika gimnazije Svetozar Marković, juče održana u Nišu, našoj redakciji se obratila Marija Tomić, ispred NURDOR-a saopštenjem/demantijem, koji objavljujemo u celini:

"Obraćamo Vam se u ime UO Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka,  NURDOR, izražavajući iznenađenje i začuđenost zbog navoda koje smo pročitali u medijima povodom  „Niške humanitarne biciklijade prijateljstva“  koju su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ organizovali u nedelju 14.05.2017. godine. 

S obzirom da nas organizatori nisu kontaktirali ni informacijom ni pozivom da se priključimo humanitarnoj biciklijadi, informaciju o događaju smo dobili, kao i naši sugrađani, putem medija. U želji da se informišemo, mi smo par dana pred događaj kontaktirali organizatore i ljubazno se zahvalili učenicima na humanosti i inicijativi. Tom prilikom smo napomenuli da nam je žao ali da zbog kratkog roka, obaveza planiranih mesecima unapred i manjka ljudskih resursa nećemo biti u mogućnosti da prisustvujemo samoj manifestaciji.

Naglašavamo da se, zaista, trudimo da se odazovemo svim pozivima ljudi dobre volje jer smatramo da je stvaranje mreže solidarnosti za naše mališane i pomoć zajednice od izuzetnog značaja u cilju pružanja što kvalitetnije podrške deci oboleloj od raka i njihovim porodicama što je naša osnovna Misija.

Iskreno verujemo da ste upoznati sa velikim brojem projekata i aktivnosti koje realizujemo: od besplatnog smeštaja za decu i porodice u naših pet  Roditeljskih kuća u Srbiji, psihosocijalne podrške na svim hemato-onkološkim odeljenjima, organizovanja rehabilitacionih kampova za decu nakon lečenja, edukacije volontera do izgradnje novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, stoga nas, moramo nažalost reći, vređa ton kojim je obojen pomenuti prilog. S obzirom da je cilj humantarne biciklijade bio identičan našoj Misiji – obezbeđivanje što kvalitetnijih uslova za život i lečenje dece obolele od raka, a da je propustima samih organizatora zatajila blagovremena komunikacija sa našim udruženjem, smatramo krajnje nekorektnim iznošenje negativnih navoda u medijima."

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije