Home  |  Vesti  |  Dačić: "Naredna Vlada rešava status humanitarnog centra u Nišu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: N1,City Radio

Dačić: "Naredna Vlada rešava status humanitarnog centra u Nišu"

Pitanje statusa službenika Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, rešiće buduća vlada, izjavio je vršilac dužnosti premijera, Ivica Dačić.

Posle jučerašnje izjave ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina u Nišu, da niko ne može da razume zbog čega nije rešen status zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić, kaže da se „pitanje centra“ godinama politizuje, ali da mora da se reši „na ovaj ili onaj način“. Dodao je da se to pitanje godinama unazad politizuje. 

Dačić je podsetio da je on potpisao Osnivanje centra zajedno sa Sergejom Šojguom, pred tadašnjim predsednicima Srbije i Rusije Borisom Tadićem i Dmitrijem Medvedevim.

Dodaje da je predlog bio „da zaposleni dobiju status administrativno-tehničkog osoblja u ambasadi, kao što to imaju NATO i američka vojska, a ne diplomatski ili eksteritorijalni status, što je velika neistina“, kaže Dačić. 

On je dodao i da su svi nesporazumi sa EU u međuvremenu razjašnjeni a da se onda postavilo pitanje statusa zaposlenih i politizacija oko toga da li treba da dobiju eskteritorijalni status, što je, kako je rekao, neistina.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije