Home  |  Vesti  |  Opština Palilula tvrdi da su nepoznati mladići vređali volontere
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 05. 2020. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Opština Palilula tvrdi da su nepoznati mladići vređali volontere

Posle sinoćnih dešavanja ispred solitera u Čarnojevićevoj i nekih zgrada u Branka Radičevića, kada se grupa od četrdesetak mlađih ljudi sa kapuljačama, okupila, kako bi, prema tvrdnjama stanara, organizovali bakljadu na krovu tih zgrada, a što su, sa lica mesta, uživo izveštavali novinari Južnih vesti, oglasila se opština Palulula saopštenjem u kom su dali svoju verziju događaja.

Oni su obavestili javnost da su u petak uveče volonteri Palilule, Medijane i Panteleja doživeli verbalne napade i vređanje od nepoznatih mladića i da su zbog toga obustvili podeli robnih paketa penzionerima oko Starog groblja.

"Naime, grupa maskiranih ljudi, koja se oko 19.30 pojavila u ul. Čarnojevića, dobacivala je dobrovoljcima pogrdne i uvredljive reči, o čemu je obavešten i predsednik Gradske opštine Aleksandar Ždrale, koji je po dolasku na mesto događaja zajedno sa upravnicima stambenih zajednica i članovima saveta građana odlučio da zbog mogućih fizičkih sukoba i daljih provokacija akciju prekine." - navodi se u saopštenju.

GO Palilule se osvrnula i na izveštavanje "pojedinih medija", koji su prema njihovom mišljenju "na volšeban način", GO Palilula i predsednika opštine Aleksandra Ždrala doveli u vezu "sa izgrednicima koji su incident izazvali"  a što je opština "sa gnušanjem" odbacila kao "neuspešan pokušaj zamene teza". Na kraju saopštenja, obavestili su i da će penzioneri, koji su bili planirani za petak, pakete dobiti narednih dana.

Da podsetimo, sinoć je, na poziv stanara, iz nekoliko zgrada na potezu Starog groblja, te obaveštenja da se sprema "bakljada" SNS aktivista, čemu se stanari protive, ekipa Južnih vesti izveštavala sa lica mesta. Na snimku koji traje 20 minuta se vidi velika grupa mladića sa kapuljačama, ali se vidi i predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Iako se na snimku jasno vidi da je policija legitimisala novinare i da su rekli da će isto učiniti i sa okupljenim mlađim ljudima koji su se na ulici nalazili uprkos policijskom času, do danas nije stiglo zvanično saopštenje PU Niš da li su imali dozvolu za kretanje u toku policijskog časa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije