Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Male i velike mature ipak će biti proslavljene

Po odluci nadležnog ministarstva male i velike mature ipak će moći da budu proslavljene ove godine. Osnovne i srednje škole u Nišu organizovaće se prema svojim mogućnostima i kapacitetima.

Za učenike osnovnih škola, mala matura moći će da se organizuje u školi ili na teritoriji opštine u ustanovama kulture. Kako kažu u Osnovnoj školi "Kralj Petar I", ova škola trudiće se da izađe u susret učenicima i njihovim interesovanjima.

"Ove godine nema odlaska u restorane, hotele ili kafane. Radimo na tome da učenički parlament preuzme organizaciju male mature u školi. Naravno, sve će se organizovati u saradnji sa školom", rekao je direktor škole Robert Džunić i naglasio da će, kakva god da bude odluka, škola poštovati sve mere zaštite.

Učenici osnovnih škola smatraju da bi stariji trebalo da odlučuju o tome, ali bi voleli da proslave malu maturu sa društvom i nadaju se da će to na neki način biti organizovano.

"Ideja da slavimo u dvorištu mi se baš i ne sviđa, ali bolje išta nego ništa. Bar ću to vreme moći da provedem sa društvom.", rekla je jedna učenica.

Za srednje škole važi malo drugačije pravilo pa će maturanti moći da proslave matursko veče u nekoj kafani, restoranu ili hotelu.

"Svaka škola ima svoj plan i organizaciju. Trenutno razmatramo određene opcije kako bismo izašli u susret željama maturanata", rekao je Marijan Mišić direktor gimnazije "Svetozar Marković".

U svakom slučaju, moraće da se poštuju određene zaštitne mere. Ostaje da se vidi kako će to izgledati u praksi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage